Voormalig F1-teambaas ziet niemand Verstappen uitdagen: 'Ferrari daagt alleen Pérez uit' Formule 1
Formule 1

Voormalig F1-teambaas ziet niemand Verstappen uitdagen: 'Ferrari daagt alleen Pérez uit'

Voormalig F1-teambaas ziet niemand Verstappen uitdagen: 'Ferrari daagt alleen Pérez uit'

Voormalig Haas-teambaas Guenther Steiner twijfelt er niet aan dat heel Nederland ontzettend blij is met de prestaties van Max Verstappen, maar hij denkt dat de Nederlander zelf wel graag uitgedaagd zou worden. Hierbij kaart Steiner vooral het verschil tussen Verstappen en teamgenoot Sergio Pérez aan, die wel uitgedaagd wordt door de concurrentie. De drievoudig wereldkampioen verdwijnt elke keer aan de horizon.

Verstappen startte het 2024-seizoen om verder te gaan waar hij in 2023 was gebleven. Zowel in Bahrein als in Jeddah kwam hij als eerste over de streep en pakte hij de dag ervoor de poleposition. Momenteel is de Nederlander voor iedereen een maatje te groot. 'Volgens mij is Nederland heel blij nu', lacht Steiner in gesprek met de heren van Ziggo tijdens het Ziggo Sport Race Café. 'Voor de Formule 1 zou het mooi zijn als het wat spannender wordt, en ik denk ook dat Max graag uitgedaagd zou willen worden, want op dit moment lijkt het bijna te makkelijk voor hem', zegt de Zuid-Tiroler.

Ook al waren het nog maar de eerste twee races van het jaar, de moed zakt de concurrentie nu al in de schoenen. Ferrari lijkt het enige team te zijn dat een beetje in de buurt kon komen. In de buurt van de tweede Red Bull dan. 'Ik denk dat Ferrari dichterbij komt, maar je kunt heel duidelijk het verschil tussen Max en Checo zien. Checo wordt uitgedaagd door Ferrari, maar hij kan Max niet uitdagen naar mijn idee', legt Steiner uit. 'Hij zit op een ander niveau in die auto. Ferrari heeft een goede stap gezet, hopelijk kunnen ze Max van het hoogste podium stoten, dan zijn jullie weer overstuur', knipoogt de voormalig teambaas.

'Red Bull is niet ineens langzaam'

De circuits in Bahrein en Jeddah zijn wel een beetje buitenbeentjes, en daarom vermoeden velen dat het nog te vroeg is om te zeggen dat Red Bull weer dominant is. Steiner denkt echter niet dat het beeld in Melbourne heel anders gaat zijn. 'Het lijkt me onwaarschijnlijk dat ze dichter bij Max komen', stelt de Zuid-Tiroler. 'Ik denk niet dat Red Bull ineens langzaam is en dat Ferrari opeens twee tienden sneller is. Ik denk dat je te optimistisch bent, Jack', lacht Steiner als hij zich richt tot Jack Plooij, die vroeg of het veld dichter bij elkaar komt in Australië. 'Dan kunnen jullie weer een feestje vieren!' sluit Steiner af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws