Overzicht tijden sprintrace-weekend Grand Prix van Oostenrijk 2022 Formule 1
Formule 1

Overzicht tijden sprintrace-weekend Grand Prix van Oostenrijk 2022

Overzicht tijden sprintrace-weekend Grand Prix van Oostenrijk 2022

De Formule 1-coureurs zijn nog aan het bijkomen van Silverstone, maar de Grand Prix van Oostenrijk staat voor aankomend weekend al op de planning. Op de Red Bull Ring wordt een Brits-Oostenrijkse double-header vervolgd en daarmee is Red Bull Racing op weg naar een thuiswedstrijd. Houd rekening met Europese sessietijden, maar ook met een gewijzigd schema vanwege het feit dat er een sprintrace-weekend aan zit te komen.

Door die sprintrace ziet het weekend er anders uit dan een traditioneel weekend. De vrijdag wordt afgetrapt met één trainingssessie, gevolgd door een kwalificatie later op die dag. Op zaterdag werkt de koningsklasse aan de hand van een tweede vrije training en een sprintrace, om vervolgens op zondag de hoofdrace te verrijden. Die hoofdrace begint om 15.00u en valt zo'n anderhalf tot twee uur later in het slot.

Tijdschema F1 GP Oostenrijk 2022

Sessie Dag Tijd
Eerste vrije training Vrijdag 13.30u - 14.30u
Kwalificatie Vrijdag 17.00u - 18.00u
Tweede vrije training Zaterdag 12.30u - 13.30u
Sprint Zaterdag 16.30u - 17.30u
Race Zondag 15.00u - 17.00u

Opgelet: niet alleen is het schema wat opgeschud, ook zijn de starttijden niet allemaal even gebruikelijk. Zo worden allebei de vrije trainingen wel gewoon aan het begin van de middag verreden, maar beginnen deze op vrijdag en zaterdag respectievelijk om 13.30u en 12.30u. Niet op hele uren dus, maar op halve, wat doorgaans niet het geval is.

Daarnaast begint de sprintrace ook niet op een vol uur, maar om half vijf op zaterdag. Ook hier moet rekening mee worden gehouden. Het hoofdevenement begint wel gewoon op een vol uur, en start om 15.00u Oostenrijkse tijd, en zonder tijdsverschil dus ook gewoon 15.00u Nederlandse tijd. We gaan dus een middagrace tegemoet.

Verstappen heer en meester in Oostenrijk

Max Verstappen kent de Red Bull Ring door en door. Maar liefst vier keer heeft hij weten te winnen op de baan van Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz. Red Bull-adviseur Helmut Marko gaf eerder dan ook al aan dat er zeker wat extra's verwacht wordt van de Limburger. In zijn huidige vorm, en met de sterke RB18, zal een overwinning namelijk tot de mogelijkheden behoren.

Hij zal vermoedelijk concurrentie krijgen van teamgenoot Sergio Pérez, Charles Leclerc en Carlos Sainz. De Ferrari's oogden in Silverstone immers wederom sterk en komen de bochten zeer goed uit - tractie is een van de krachten van de Ferrari. Het circuit in Spielberg zal voor de F1-75 dan ook een prima baan zijn. Doorgaans is het eigenlijk enkel Leclerc die het Verstappen écht moeilijk kan maken, maar wellicht dat Sainz hernieuwde vorm vindt na zijn zege in Engeland.

Overzicht tijden sprintrace-weekend Grand Prix van Oostenrijk 2022
Er worden zo'n dertigduizend Nederlandse fans verwacht in Oostenrijk aankomend Grand Prix-weekend.

En Mercedes?

Mercedes kwam in Groot-Brittannië uitstekend voor de dag, maar het is nog te vroeg om te stellen dat ze de top van het veld definitief bij kunnen houden. De update die de Duitse renstal doorvoerde, heeft gewerkt, tot grote tevredenheid van Andrew Shovlin, maar het gladde asfalt van Silverstone accommodeerde de sterke prestatie van het team. Dit weekend is het weer afwachten hoe de bolide het gaat doen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws