Internationale media: 'De Red Bull van Verstappen verloor haar vleugels' Max Verstappen
Max Verstappen

Internationale media: 'De Red Bull van Verstappen verloor haar vleugels'

Internationale media: 'De Red Bull van Verstappen verloor haar vleugels'

In de internationale media gaat het uiteraard vooral over de eerste overwinning van Carlos Sainz en de crash van Zhou Guanyu, maar ook Max Verstappen wordt in de meeste publicaties ogenblikkelijk aangehaald. De Red Bull Racing-coureur verlaat Circuit Silverstone als leider in het wereldkampioenschap, maar kende een ongelukkig weekend waarin hij met een beschadigde bolide op P7 bleef haken. Dat het een ongelukkig weekend voor hem was, is dan ook de primaire conclusie die over de grens getrokken wordt na de race.

Bij Corriere dello Sport staat Ferrari uiteraard weer in de schijnwerpers. Het was immers de Italiaanse renstal die aan het langste eind trok, al was dat met de verkeerde coureur, volgens sommigen. 'De vreugde van het succes kende een andere kant, met de slechte stemming van Charles Leclerc, die sneller was in de race, maar slechts vierde werd na een gemiste pitstop', wordt gesteld.

'Het voorkwam dat Leclerc uit kon lopen op titelconcurrent Verstappen, die een van zijn donkerste dagen kende. Daarom zetten Ferrari-fans de televisie uit met het gevoel dat ze een kans gemist hadden.' Verstappen kende een race waarin alles tegenzat en hij met schade de snelheid niet had om te strijden voor het podium. Zodoende was dit dé kans voor Leclerc om zijn achterstand in het wereldkampioenschap te verkleinen, maar het mocht niet baten.

Voor het eveneens Italiaanse Corriere della Sera leek het er na een ronde of tien op dat Red Bull Racing er weer gemakkelijk met de zege vandoor zou gaan. 'Zo leek het, totdat puin, achtergelaten door een AlphaTauri, Verstappens vloer beschadigde. De Red Bull van Verstappen verloor haar vleugels. Met de Nederlander uit het spel, kon Ferrari plots denken aan een één-twee.' Een foutieve pitstop-call van het team uit Maranello voorkwam dit perfecte eindresultaat.

'Verstappen verdwijnt met gripproblemen van de kaart'

Sainz wordt in de Spaanse krant AS logischerwijs met open armen ontvangen na de meest recente Spaanse Formule 1-winnaar te worden. Wel zagen ze dat de Ferrari-rijder het aan het begin van de race lastig had tegen Verstappen: 'Verstappen begon beter aan de wedstrijd en passeerde hem zonder te zweten. Carlos' tweede start was vernietigend. Gekoppeld aan Mad Max gooide hij de deur dicht in de eerste trage bochten.'

'Verstappen dacht dat hij een lekke band had en ging meteen de pitstraat in toen hij schade opgelopen had. De kampioen en topfavoriet in Engeland verdween met gripproblemen van de kaart in zijn Red Bull', wordt in Zuid-Europa gemeld. Uiteindelijk stelde de coureur zelf dat die extra pitstop weinig verschil gemaakt heeft in het eindresultaat. De gehavende Red Bull was volgens hem sowieso niet goed genoeg om meer dan een zevende plek binnen te slepen.

Sainz onder druk

Bij Auto, Motor und Sport wordt opgemerkt dat Verstappen in eerste instantie de zege in de schoot geworpen kreeg door zijn Ferrari-collega: 'Het grote geschenk kwam toen Sainz een fout maakte in Becketts en van de baan schoot. Verstappen nam de leiding dankbaar over, maar het geluk duurde niet lang. In ronde 12 reed hij ineens traag en moest hij Sainz weer laten gaan.'

Geïrriteerde Verstappen speelde geen rol van betekenis

In Groot-Brittannië zag men de Limburger wegvallen, en zich gefrustreerd uiten over de boordradio. Na zijn eerste noodpitstop werd hij al vrij snel op de harde band gezet. Op de mediums had Verstappen al nauwelijks grip, en op de hardste bandencompound was het probleem nog een stuk groter, valt de redactie van Telegraph op: 'De uitkomst leek bepaald, maar de wereldkampioen had eigen problemen om op te lossen nadat hij zijn auto beschadigde. De daaropvolgende noodpitstop verbeterde zijn gemoedstoestand niet.'

'Verstappen mengde zich niet in de spannende strijd van de slotfase', zag de redactie van Sky Sports F1. 'Hij liep schade op aan zijn bolide en wist de Grand Prix uiteindelijk als zevende te eindigen. Zijn voorsprong op Sergio Pérez is nu slechts 34 punten', wordt geconcludeerd. Hij heeft dus iets van zijn voorsprong in de titelstrijd in moeten leveren, maar gaat nog steeds richting Oostenrijk met een aardige buffer naar zijn collega's.

Altijd al willen schrijven over Formule 1? Solliciteer dan nu bij F1Maximaal!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws