Palmer waarschuwt concurrentie Verstappen: 'Hij heeft momenteel amper zwakke plekken' Formule 1
Formule 1

Palmer waarschuwt concurrentie Verstappen: 'Hij heeft momenteel amper zwakke plekken'

Palmer waarschuwt concurrentie Verstappen: 'Hij heeft momenteel amper zwakke plekken'

Jolyon Palmer is onder de indruk van de dominante Max Verstappen. De coureur van Red Bull Racing wist tijdens de Grand Prix van Mexico opnieuw een zege te boeken en daarmee pakte hij het record voor de meeste overwinningen in één seizoen. Palmer denkt dat het voor de concurrentie lastig wordt om Verstappen van de troon te stoten. De voormalig Formule 1-coureur denkt dat de regerend wereldkampioen momenteel namelijk het totaalpakket heeft.

Voorafgaand aan de race in Mexico had Mercedes goede hoop op een zege. De Duitse renstal hoopte bij de start gebruik te kunnen maken van de slipstream achter Verstappen om zo P1 te pakken in bocht 1. 'Het gevoel bij Mercedes vertrok heel snel toen de dominante Nederlander vanaf poleposition vertrok en overtuigend aan de leiding wist te rijden', schrijft Palmer in zijn column voor Formula1.com. 'Niemand had verwacht dat Mercedes de strijd zo snel moest staken.'

In de eerste stint stond Verstappen nog wel enigszins onder druk van Lewis Hamilton, maar de Red Bull-coureur hield altijd een veilige marge. Op de mediums kon Verstappen wegrijden nadat Mercedes haar coureur op de hards had gezet. 'Verstappen is heel erg goed omgegaan met de druk die hij in de openingsfase te verduren kreeg. Daarna heeft hij zijn eigen strategie geoptimaliseerd door ervoor te zorgen dat er altijd voldoende leven in de mediums bleef. Daarvoor heb je echt een goede coureur in de cockpit nodig.'

Palmer: 'Zeges Verstappen laten niet eens zijn totale dominantie zien'

De overwinning in Mexico was een kers op de taart voor de Nederlander. Met een veertiende zege pakte hij het record voor meeste overwinningen in één seizoen. 'Verstappen heeft nu gewoon het complete pakket en zijn overwinningen laten niet eens zijn totale dominantie en vaardigheden zien. Voor de coureurs die hopen Verstappen uit te dagen volgend jaar: je moet echt tot het uiterste gaan of hopen dat de Nederlander het rustig aan gaat doen. Verstappen heeft momenteel amper zwakke plekken', aldus Palmer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws