Steiner snapt weinig van straf Red Bull: 'Die zeven miljoen gaat ze absoluut geen pijn doen' Formule 1
Formule 1

Steiner snapt weinig van straf Red Bull: 'Die zeven miljoen gaat ze absoluut geen pijn doen'

Steiner snapt weinig van straf Red Bull: 'Die zeven miljoen gaat ze absoluut geen pijn doen'

Günther Steiner denkt niet dat Red Bull Racing hard geraakt zal worden door de straf van de FIA voor het overschrijden van het budgetplafond. De teambaas van Haas verwacht dat de financiële straf van zeven miljoen dollar de ontwikkeling van de auto van de Oostenrijkse renstal niet zal hinderen. De Italiaan had liever gezien dat het budget van Red Bull voor aankomend seizoen wat lager was geweest.

Afgelopen weekend werd bekendgemaakt wat de straf van Red Bull was. De renstal zelf vond het te zwaar, terwijl de concurrentie juist zijn bedenkingen heeft. 'Zeven miljoen dollar is veel geld, maar het gaat ze absoluut geen pijn doen', zegt Steiner tegen over het Duitse RTL. 'Als ze nou hadden gezegd dat ze volgend jaar vijf miljoen dollar minder mochten uitgeven dan de rest van de teams, dan had de straf pas echt schade aangericht aan de ontwikkeling van de Red Bull-auto.'

Red Bull-adviseur Helmut Marko zei ook dat het team kon gaan roeien met de riemen die het team heeft. De Oostenrijker gaf aan dat de renstal zich kon gaan richten op andere aspecten van de auto. Steiner ziet dat ook gebeuren. 'Er liggen mogelijkheden om ergens anders verder aan te werken. De ontwikkeling zal niet stilstaan, want het is gewoon verplaatst naar een ander gebied van de bolide. Ze kunnen nu aan het gewicht gaan werken. Er is zoveel mogelijk met dat geld.'

Steiner: 'Elke periode had zijn kampioen'

Steiner denkt dan ook dat er momenteel geen einde komt aan de dominantie van Red Bull. In de afgelopen seizoenen wist Max Verstappen de kampioenschappen te winnen. De Haas-teambaas vergelijkt de huidige dominantie met de dominante periode van Michael Schumacher. 'Elke periode had zijn kampioen. In deze periode is dat Max. Toen Michael er was, was het Michael. Max heeft het talent, het doorzettingsvermogen en hij is ongenaakbaar op dit moment', aldus Steiner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws