Verstappen aankomend weekend deelnemer bij virtuele 6 uur van Spa Formule 1
Formule 1

Verstappen aankomend weekend deelnemer bij virtuele 6 uur van Spa

Verstappen aankomend weekend deelnemer bij virtuele 6 uur van Spa

Max Verstappen gaat aankomend weekend deelnemen aan de virtuele 6 uur van Spa. De coureur van Red Bull Racing staat bekend als een fervent simracer en ook tijdens een vrij weekend gaat hij zich dus bezighouden met racen. De 6 uur van Spa is onderdeel van de virtuele Le Mans Series, wat dus betekent dat Verstappen mogelijk, net zoals begin dit jaar, tijdens de winterstop mee zal doen aan de virtuele 24 uur van Le Mans. Deze race wordt verreden op 14 en 15 januari.

Verstappen staat nog één double-header te wachten in Formule 1 met de Grands Prix van Brazilië en Abu Dhabi. Toch zal de regerend wereldkampioen van de koningsklasse van de autosport niet stilzitten, aangezien hij mee gaat doen aan de 6 uur van Spa. Dat werd bekendgemaakt door Le Mans Virtual op Twitter. 'Ja, de geruchten kloppen. Verstappen keert terug voor de Le Mans Virtual-grid voor de derde ronde in 2022-series', zo leest het Twitter-bericht.

Beproeft Verstappen opnieuw zijn geluk in virtuele 24 uur van Le Mans?

Eerder dit jaar deed Verstappen al mee aan de virtuele 24 uur van Le Mans. Die race verliep niet zoals de Nederlander graag had gezien. Verstappen begon het virtuele evenement nog wel uitstekend, met een eerste ronde waarin hij de vanaf P1 gestarte Felipe Drugovich ogenblikkelijk passeerde. Na circa 7,5 uur sloeg het noodlot toe voor de regerend F1-wereldkampioen. Hij verloor de controle over de bolide en smakte hard in de muur. Daarbij verloor hij twee banden aan de linkerkant. Hij kon zijn weg dan ook niet meer vervolgen.

Een maand later stapte Verstappen opnieuw achter zijn simrace-stuur. Ditmaal deed hij samen met Team Redline mee aan de virtuele 12 uur van Bathurst. Deze race verliep stukken beter voor de coureurs van Team Redline. Verstappen was tijdens de kwalificatie al een stuk sneller dan de concurrentie en zette zijn auto dan ook op poleposition. Gedurende de race was Team Redline oppermachtig en pakte Verstappen met een volle minuut voorsprong op Max Benecke de zege.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws