Update | Horner bevestigt gesprekken met Norris: 'Maar een dag later tekende hij bij McLaren' Formule 1
Formule 1

Update | Horner bevestigt gesprekken met Norris: 'Maar een dag later tekende hij bij McLaren'

Update | Horner bevestigt gesprekken met Norris: 'Maar een dag later tekende hij bij McLaren'

Lando Norris sprak voor zijn contractverlenging bij McLaren eerder dit jaar met Red Bull Racing, zo bevestigt hij in gesprek met Auto, Motor und Sport. De Engelsman koos echter voor een langer verblijf bij het team waarmee hij ruim drie jaar geleden debuteerde in de Formule 1.

'Er zijn gesprekken geweest met Red Bull, een team dat al jaren in de top drie staat', geeft Norris toe in gesprek met het Duitse medium. Toch viel de keuze op een langer verblijf bij McLaren. 'Dat laat maar weer zien hoeveel vertrouwen ik heb in McLaren. Hoewel er gesprekken waren, voelde ik dat McLaren beter voor mij was om mijn doelen te bereiken', erkent de 22-jarige.

Norris vindt het niet vreemd dat er gesprekken met een ander team plaatsvonden. Met oog op het bereiken van zijn persoonlijke doelen wilde de Brit kijken wat het beste voor hem was. 'Natuurlijk zijn er van tijd tot tijd gesprekken met andere mensen. Je vraagt ​​je altijd af: wat is het beste voor mijn carrière? Ik wil tenslotte races en wereldkampioenschappen winnen.'

Bij McLaren zegt Norris heel blij te zijn en zich comfortabel te voelen. 'Ik geniet ervan bij McLaren. Ik werk graag met de jongens. Ik geloof in hen. Als ik dat niet had gedaan, had ik geen langdurig contract getekend. Ik kijk dan ook vooruit. Mijn ideeën zijn voor de lange termijn. We moeten blijven werken. In 2024 en 2025 maak ik mijn beste kans bij McLaren.'

Norris maakt indruk bij McLaren in F1

McLaren liet Norris tijdens de Australische Grand Prix van 2019 debuteren in de Formule 1. Sindsdien heeft de jonge Engelsman zes keer op het podium gestaan en één keer poleposition gepakt. Dat laatste gebeurde vorig jaar in Rusland. Die race won hij bijna nog, maar de Brit wachtte te lang met wisselen naar regenbanden toen het weer omsloeg. Op dit moment staat Norris zevende in het kampioenschap.

Update 8.55u (03/11) | Horner bevestigt gesprekken met Norris: 'Maar een dag later tekende hij bij McLaren'

Christian Horner, de teambaas van Red Bull Racing, bevestigt dat er gesprekken zijn geweest met Lando Norris over een mogelijke samenwerking. Toen de Britse coureur nog geen contractverlening had met het team van McLaren bekeek hij al zijn opties, dus ook de Oostenrijkse renstal. Horner wilde ook kijken naar de markt en heeft daarom een aantal keer met Norris gesproken.

Eerder zei Norris al dat er gesprekken waren geweest en dat bevestigt Horner nu. 'We hebben in de loop der jaren een paar keer met Lando gesproken. Maar de laatste keer dat we een gesprek hadden, tekende hij de volgende dag een contract met McLaren', verklaart hij bij de Britse tak van GPFans. Eerder dit jaar werd dan ook bekend gemaakt dat de coureur een contract heeft met McLaren tot eind 2025. 'Hij heeft een langdurig contract met McLaren en het ziet ernaar uit dat hij daar nog een paar jaar zal zijn', zo eindigt Horner. Bij Red Bull is er momenteel ook geen plek in het team. Max Verstappen heeft een contract tot en met 2028 en Sergio Pérez ligt tot eind 2024 vast.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws