Pérez doet boekje open over rijden naast Verstappen: 'Als teamgenoot is zijn dominantie frustrerend' Formule 1
Formule 1

Pérez doet boekje open over rijden naast Verstappen: 'Als teamgenoot is zijn dominantie frustrerend'

Pérez doet boekje open over rijden naast Verstappen: 'Als teamgenoot is zijn dominantie frustrerend'

Sergio Pérez, coureur voor het team van Red Bull Racing, deed recent een boekje open over de moeilijkheden die hij ervaart als teamgenoot van Max Verstappen. De Nederlander is momenteel de meest dominante coureur van het veld, maar vooral voor Pérez is dat dus niet altijd even makkelijk. Vaak kan hij Verstappen niet bijhouden terwijl ze in een vrijwel identieke auto rijden en dat zorgt ook bij de Mexicaan voor de nodige frustratie, maar hij ziet wel dat de prestatie van zijn teamgenoot een bijzondere is.

Terwijl Verstappen op ongekend dominante wijze ieder raceweekend de circuits trotseert, kijkt Pérez dus vanuit de schaduw van de Nederlander toe. Een tweede plek is vrijwel zeker het maximaal haalbare voor de Mexicaan, maar zelfs daar weet hij niet iedere Grand Prix aan te komen. Aan het begin van het seizoen wist Pérez twee van de vier eerste races met een overwinning af te sluiten, waardoor hij durfde te mikken op deelname aan de strijd om de titel. Niet lang daarna begonnen de prestaties van de Mexicaan er echter steeds slechter uit te zien, dus zijn kampioenschapsdroom viel al snel aan duigen. Het is ongetwijfeld geen makkelijke opgave om naast Verstappen te rijden, en constant presteren is dan nog een stap verder.

Pérez heeft veel respect voor Verstappen, maar ziet zijn eigen kansen kleiner worden

Ook Pérez heeft al langere tijd door dat het allesbehalve makkelijk is om met Verstappen in één team te rijden. Terwijl Verstappen de ene na de andere poleposition binnensleepte, slaagde Pérez er vijf keer op rij niet in Q3 te halen. Tegenover RacingNews365 benadrukt de Mexicaan echter dat ook hij zeer onder de indruk is van de prestaties van zijn Nederlandse teamgenoot. ‘Ik vind echt dat we allemaal waardering horen te hebben voor de prestaties van Max (Verstappen, red.). Het niveau wat hij momenteel laat zien is echt extreem goed.’ Voornamelijk de consistentie van de prestaties van zijn teamgenoot is volgens Pérez bijzonder. ‘Hij presteert gewoon ieder weekend op maximaal vermogen, en hij heeft het in zijn mars om dat onder echt alle omstandigheden te doen.’

Toch doet hij nu een boekje open over de moeilijkheden die hij op zijn bord kreeg sinds het begin van het seizoen. ‘Het is vanuit mijn positie als teamgenoot heel lastig om getuige te zijn van de dominantie van Max.’ Volgens de Mexicaan maakt het dan ook niet uit met wat voor voorsprong Verstappen domineert, het blijft frustreren. ‘Het maakt niet eens echt uit wat er tijdens de race gebeurt is. Of we nou grote of kleine verschillen hebben, de auto maakt het me gewoon moeilijk.’ Voornamelijk de consistentie die Verstappen laat zien is volgens Pérez dus ook wat hem zo sterk maakt. ‘Dat hij vrijwel ieder weekend die topprestatie kan laten zien en de volle 100% kan geven maakt het voor mij gewoon lastig.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws