Concurrenten ruiken hun kans in Singapore: 'Dan doen we het meestal beter, dus hopelijk heb ik gelijk' Formule 1
Formule 1

Concurrenten ruiken hun kans in Singapore: 'Dan doen we het meestal beter, dus hopelijk heb ik gelijk'

Concurrenten ruiken hun kans in Singapore: 'Dan doen we het meestal beter, dus hopelijk heb ik gelijk'

Red Bull Racing won tot nu toe alle veertien Grands Prix en elk van de drie sprintraces, maar een van de grootste obstakels voor een perfecte score dit seizoen lijkt in Singapore te liggen, waar het Formule 1-circus volgende week in actie zal komen. Terwijl het voor Red Bull steeds aanlokkelijker wordt om voor 22 uit 22 te gaan, hoopt de concurrentie juist op een dagsuccesje.

Zo'n dagsuccesje kwam in de laatste 25 Grands Prix maar één keer voor: in Brazilië wist Mercedes-coureur George Russell te zegevieren. Lewis Hamilton hoopt dat hij de volgende kan zijn die de reeks kan doorbreken. 'Ik denk dat Monza ons slechtste circuit zou kunnen zijn. In Singapore heb je meer downforce nodig, en als we onze grootste achtervleugel gebruiken, doen we het meestal beter. In ieder geval niet zo slecht als hier, dus ik hoop dat ik gelijk heb', aldus de Brit tegenover Autosport. Hamilton zal voor de winst wel eerst moet afrekenen met Russell, die in Zandvoort en Singapore beduidend sneller was.

Bij Red Bull verwachten de coureurs inderdaad een moeizamer weekend. 'Dat wordt wat lastiger voor ons, denk ik', aldus Verstappen, 'maar we gaan het zien. We doen ons best, en we proberen uiteraard weer te winnen, maar het zal niet ons sterkste weekend zijn', vreest de wereldkampioen. Teamgenoot Sergio Pérez sluit zich daarbij aan: 'Ik ben het met Max eens. Dit wordt een weekend waarin eigenlijk alles kan gebeuren. Hopelijk hebben we een heel erg sterke zaterdag, want als je niet vanaf de eerste rij start, is het onwaarschijnlijk dat je een kans op de zege hebt. Hopelijk kunnen we dus herhalen wat we vorig jaar deden hier.' Pérez profiteerde in 2022 van een blunder van het team bij Verstappen in de kwalificatie, waarna hij vanaf de tweede startplek de leiding pakte en zo kon zegevieren.

Alonso hoopt op nummer 33

Waar Red Bull enigszins voorzichtig het weekend benadert, ruiken de uitdagers dus hun kans. Tot die uitdagers behoort ook Fernando Alonso, die eerder al in Monaco en Zandvoort, twee circuits met veel downforce, als tweede eindigde achter Verstappen. 'We zullen het zeker beter doen dan in Monza', weet de Spanjaard. 'Of het genoeg is om een race te winnen? We weten hoe lastig het is, met Red Bull dat altijd om de zondagen ijzersterk is, dus we gaan het zien.'

Alonso wijst ook een andere kanshebbers aan: 'Op de laatste twee stratencircuits, was Alpine erg sterk met Esteban (Ocon, red.) als derde in de kwalificatie en de race in Monaco, en in Bakoe domineerde Ferrari met Charles (Leclerc, red.) op poleposition.' Leclerc is zelf toch wat minder optimistisch: 'Ik moet zeggen dat het niet mijn favoriete circuit is', geeft de Monegask toe aan Motorsport.com. 'Het is voor mij een grote uitdaging. Dat was het in het verleden zeker, maar ik houd van uitdagingen. Ik ga die uitdaging dus graag aan.' Ferrari heeft het vaak lastiger op de langzamere circuits, terwijl concurrenten Mercedes, McLaren, en Aston Martin meestal beter uit de voeten kunnen op de circuits met meer downforce.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws