Red Bull maakt kans op indrukwekkende reeks met zege in Singapore volgens Marko: 'Dan kunnen we alles winnen' Formule 1
Formule 1

Red Bull maakt kans op indrukwekkende reeks met zege in Singapore volgens Marko: 'Dan kunnen we alles winnen'

Red Bull maakt kans op indrukwekkende reeks met zege in Singapore volgens Marko: 'Dan kunnen we alles winnen'

Volgens Helmut Marko is het goed mogelijk dat Red Bull Racing er dit seizoen met alle overwinningen vandoor zal gaan, maar of het idee realistisch is zal afhankelijk zijn van de prestaties in Singapore. De adviseur van het team van Red Bull weet wat voor moeilijkheden het circuit in Singapore in petto heeft, maar is er daardoor ook zeker van dat dit de moeilijkste horde van het seizoen zal zijn. Toch durft de Oostenrijker hoopvol te blijven, voornamelijk na de sterke en dominante prestaties die tot dusver dit seizoen zijn neergezet door het team.

Inmiddels zijn er veertien races verreden in 2023, en Red Bull Racing wist alle overwinningen binnen te slepen. Het verwezenlijken van een dominantie als deze in een seizoen van 22 raceweekenden is op zichzelf al indrukwekkend, maar met nog 8 Grands Prix te gaan durven ze ook bij Red Bull groot te dromen. Er bestaat een kans dat de Oostenrijkse renstal er met alle zeges vandoor kan gaan dit seizoen, en die kans wordt met iedere zege van Max Verstappen een stukje groter. Verstappen benadrukte eerder al dat het weekend in Singapore hoogstwaarschijnlijk niet makkelijk zal zijn voor de Oostenrijkse renstal, want op papier zullen ze het daar het moeilijkst krijgen. Ook teamgenoot Sergio Pérez deelt de mening van de Nederlander, en gaf toe dat het bemachtigen van een startpositie op de eerste startrij hoogstwaarschijnlijk cruciaal zal zijn om een kans te maken op de overwinning.

Red Bull niet de beste papieren in Singapore, maar auto blijft altijd competitief volgens Marko

Marko is al het hele seizoen duidelijk over de doelen van het team, en ook in de paddock in Monza gaf de Oostenrijker tegenover Motorsport.com toe dat er in Singapore een hoop deuren kunnen openen voor Red Bull. ‘Ons voornaamste doel is natuurlijk om beide titels te winnen, maar als we in Singapore de overwinning binnenhalen bestaat er een kans dat we dit seizoen alles winnen. Dat is nu natuurlijk wel een extra doel geworden voor het team.’ Maar liefst 35 jaar geleden, in 1988, was McLaren bezig aan een soortgelijke prestatie, maar de race in Monza gooide toen roet in het eten. ‘McLaren slaagde er toen in Monza niet in de zege te pakken, een de pers verwachtte dat ons hetzelfde lot te wachten stond en dat ook wij te maken zouden krijgen met de vloek van Monza. Maar wij hebben die vloek gelukkig succesvol verslagen.’

Op papier is de RB19 niet de sterkste bolide van het veld als het gaat om het trotseren van een stratencircuit, weet ook Marko. Toch durft de Oostenrijker nog te geloven in een succes. ‘We hebben tot nu toe overal kunnen laten zien hoe sterk we zijn, dus ik zie geen reden waarom we daar voor Singapore aan moeten twijfelen.’ Toch ziet ook de adviseur van Red Bull dat de concurrentie sterk is in Singapore, en voornamelijk Ferrari heeft daar betere papieren. ‘Ferrari, en dan voornamelijk Charles Leclerc, zijn gewoon ijzersterk in Singapore. Als zij erin slagen een betere tijd neer te zetten tijdens de kwalificatie kan het nog heel lastig worden voor ons’, is Marko het met Pérez eens. ‘Inhalen is gewoon heel lastig op dat circuit, en dat weten we. Maar ik blijf positief, want het pakket dat we meenemen die kant op is gewoon goed genoeg om ook daar de overwinning te pakken.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws