Pérez heeft vrede met tweede pitstop: ‘Waren bezorgd om lekke banden bij anderen’ Formule 1
Formule 1

Pérez heeft vrede met tweede pitstop: ‘Waren bezorgd om lekke banden bij anderen’

Pérez heeft vrede met tweede pitstop: ‘Waren bezorgd om lekke banden bij anderen’

Sergio Pérez was niet tevreden met zijn strategie, na afloop van de Grand Prix van Qatar. De Mexicaan werd vanaf een podiumplek binnengehaald voor nieuwe banden, en kon zich slechts naar P4 terugvechten. Pérez zei dat het team daarmee een podium weggooide. Inmiddels is hij echter bijgedraaid: gezien de lekke banden bij onder andere Valtteri Bottas was het uiteindelijk de veiligere, betere keuze, denkt hij.

De Mexicaan reed comfortabel derde, toen hij werd binnengehaald voor nieuwe mediumbanden. De Mexicaan viel terug naar plek 7, en wist zich uiteindelijk maar tot een vierde stek terug te vechten, achter Fernando Alonso. De reden achter de tweede pitstop van de Mexicaan, was het aantal banden dat tot dan toe was geklapt. Rivaal Valtteri Bottas moest er als eerste aan geloven, en kort daarna ook de beide auto’s van Williams. ‘Ons probleem was dat het teveel risico was om een eenstopper te doen met Checo, zeker na het incident met Valtteri’, zei Christian Horner na afloop, refererend aan de lekke band van Bottas. ‘Daarom hebben we zijn strategie omgezet naar een tweestopper.’ Ook Lando Norris zou later in de race een lekke band oplopen.

Volgens Pérez speelde het team de strategie erg veilig uit. ‘Toen we zagen wat er met de andere auto’s gebeurde, maakten we ons daar zorgen over’, vertelt hij, geciteerd door The Race. ‘We waren voorzichtig met de klapbanden, omdat we meer naar de lange termijn kijken.’ De Red Bull-coureur vertelt dat er een afweging is gemaakt tussen het teambelang en zijn persoonlijke doel als rijder. ‘Ik ben een teamplayer. Als rijder wil je natuurlijk op het podium staan, maar het kampioenschap is uiteindelijk wat het meeste uitmaakt.’

‘Hebben onze verliezen geminimaliseerd’

Uiteindelijk was het teambelang doorslaggevend. ‘We hebben wat punten laten liggen door het op safe te spelen, maar we hebben onze verliezen geminimaliseerd.’ Dat Pérez over ‘minimaliseren’ spreekt, laat zien dat de klapband van Bottas toch een flinke zorg was voor het team. ‘Wat bij hem gebeurde heeft toch een gedachte in ons hoofd geplant.’ Pérez gelooft dat de strategie het team zal helpen om het constructeurskampioenschap binnen te slepen. ‘Uiteindelijk is vierde beter dan niets. Het is iets belangrijks waar we om vechten.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws