Pérez houdt zich afzijdig: 'Dat kan je beter aan Verstappen vragen' Formule 1
Formule 1

Pérez houdt zich afzijdig: 'Dat kan je beter aan Verstappen vragen'

Pérez houdt zich afzijdig: 'Dat kan je beter aan Verstappen vragen'

Het is al een kleine twee maanden onrustig rondom Red Bull Racing. De toekomst van verschillende kopstukken van het team heeft al ter discussie gestaan, maar in tegenstelling tot 2023 heerst er vooral rust rondom Sergio Pérez, die in de persconferentie voor de Grand Prix van Australië dan ook een neutrale rol aannam toen zijn mening gevraagd werd over een mogelijk vertrek van Max Verstappen. Pérez maakte wel duidelijk dat het vertrek van Verstappen een groot verlies voor het team zou zijn.

Verstappen tekende na zijn eerste titel in 2021 een nieuw contract bij Red Bull, dat tot en met 2028 doorloopt. Gezien de huidige vorm van het team leek er weinig reden voor de Limburger om zijn heil elders te zoeken, maar de geruchtenmolen kwam toch flink op gang nadat eerst teambaas Christian Horner, en later teamadviseur Helmut Marko een onzekere toekomst bij het team leken te hebben. Met name Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft al aangegeven dat hij Verstappen dolgraag in zijn team zou hebben.

Pérez werd in Melbourne gevraagd naar de clausules in de contracten, een directe verwijzing naar de Marko-clausule die Verstappen in zijn contract zou hebben staan. 'Ik heb zo'n clausule niet in mijn contract staan. Ik weet ook niet wat voor clausules Max in zijn contract heeft staan, dat kun je beter aan hem vragen', zo houdt de Mexicaan zich op de vlakte. 'Voor zover ik weet heeft Max gewoon een contract bij het team en is hij volledig aan het team toegewijd. Op de rest kan ik eigenlijk niks zeggen, want dat heeft weinig met mij te maken. Ik richt me op mijn eigen keuzes, en wat ik zelf moet doen. Ik zie het nut er niet van in om over andere coureurs te praten, als ik daar niks van weet.'

Vertrek Verstappen zou groot verlies zijn

Red Bull heeft net als afgelopen jaar 87 van de maximaal beschikbare 88 punten gepakt in de eerste twee weekenden, en Pérez hamert dan ook op de successen van het team. 'Het team staat er heel sterk voor, want we pakken hele goede resultaten. Er is ook een hele goede harmonie in het team. Om dat te bereiken, kost een aantal jaar. Nu is de dynamiek in het team erg goed, en iedereen werkt heel goed samen', vertelt de 34-jarige.

Verstappen heeft volgens Pérez dan ook weinig reden om te verhuizen. 'De hele groep engineers werkt goed samen, en dat zie je terug op het circuit, aangezien we het afgelopen jaar heel efficiënt te werk zijn gegaan, dus ik zie geen reden om dat te veranderen.' De teamgenoot van Verstappen beseft wel dat het voor het team beter zou zijn als de regerend kampioen zou blijven. 'Het zou duidelijk een klap voor het team zijn als Max vertrekt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws