Pérez leerde de SF-23 goed kennen: 'Weet nu waar ze zwak zijn' Formule 1
Formule 1

Pérez leerde de SF-23 goed kennen: 'Weet nu waar ze zwak zijn'

Pérez leerde de SF-23 goed kennen: 'Weet nu waar ze zwak zijn'

Sergio Pérez heeft de Ferrari-bolide van Charles Leclerc goed kunnen bestuderen gedurende de Grand Prix van Bahrein. De Mexicaan werd door de Monegask ingehaald in de openingsfase van de race, en heeft een flink aantal ronden geduldig afgewacht totdat hij Leclerc met frissere banden in kon halen. Daardoor weet de 33-jarige nu waar Ferrari zwakke punten heeft, maar ook waar ze sterker is dan Red Bull.

Pérez gaf na afloop van de race aan dat de agressieve inhaalactie van Leclerc de reden was dat hij niet meer mee kon doen voor de overwinning. Volgens de Mexicaan duwde de 25-jarige hem naar buiten, en zat hij opgesloten richting de eerste bocht. Hoe dan ook bleek geduld een schone zaak te zijn, Pérez wist na zijn pitstop op zijn nieuwe banden de Ferrari-coureur weer in te halen en zijn P2 terug te pakken. Bijna de helft van de race reed de coureur uit Guadalajara achter de SF-23. 'Ik heb veel over hun auto geleerd', kaart Pérez aan in de persconferentie na afloop van de Grand Prix van Bahrein.

'Ik weet nu waar ze zwak zijn, waar ze sterk zijn. Of naja, sterker dan wij', gaat de Mexicaan verder. 'Dus ja, ik denk dat ik ervoor moet zorgen dat het later in de briefing actueel blijft voor mijn engineers', vertelt Pérez. Bij de briefing van Red Bull Racing zal het dus onder andere zijn gegaan over de ondervindingen van Pérez toen hij achter Leclerc reed. De andere Ferrari-rijder, Carlos Sainz, was geen uitdaging voor de Mexicaan. Sainz had het te druk met verdedigen, hij kreeg namelijk Fernando Alonso en Lewis Hamilton om de oren. Alleen de zevenvoudig wereldkampioen wist hij achter zich te houden.

Pérez op zijn gemak in de RB19: 'Comfortabel met de auto'

Weten hoe de SF-23 rijdt is best belangrijk in de strijd, maar hoe Pérez het ervaart om in de RB19 te rijden is vanzelfsprekend nog wel belangrijker. 'Ja, ik voel me op mijn gemak. Ik ben comfortabel met de auto', legt de 33-jarige uit. 'Ik ben gelukkig. Ik denk dat we wat werk te doen hebben. Maar beide coureurs (hij en Verstappen, red.) pushen de auto in dezelfde richting. Ik denk dat het een geweldige start van het seizoen was. Onze beste start ooit. Heel anders dan vorig jaar', aldus Pérez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws