Pérez: 'Red Bull heeft achtervleugel Verstappen aan mij gegeven' Formule 1
Formule 1

Pérez: 'Red Bull heeft achtervleugel Verstappen aan mij gegeven'

Pérez: 'Red Bull heeft achtervleugel Verstappen aan mij gegeven'

Sergio Pérez heeft aangegeven dat Red Bull Racing de achtervleugel van Max Verstappen bij hem op de RB16B gemonteerd heeft na de derde vrije training in Mexico. De Oostenrijkse renstal vond scheurtjes in de vleugel van de Nederlander en besloot het onderdeel te verwisselen met de achtervleugel van zijn Mexicaanse collega.

Pérez doet zijn verhaal bij de Spaanse tak van Motorsport.com. 'De auto was niet hetzelfde meer als gedurende de derde vrije training nadat de achtervleugel vervangen werd. We hebben gedurende de sessie echter nog wat aanpassingen gedaan', geeft Pérez aan, die niet tevreden was met hoe de auto voelde tijdens de kwalificatie. Hij kwam dan ook niet verder dan de vierde plek.

Het blijkt nu dat Red Bull Pérez de achtervleugel van Verstappen gegeven heeft nadat bleek dat die vleugel niet honderd procent stevig meer was. 'Verstappen had een probleem met zijn achtervleugel in de vrije training en die hebben ze vervolgens aan mij gegeven', vertelt Checo. 'Ik weet het niet, vanaf de eerste kwalificatieronde voelde de auto niet meer hetzelfde aan.'

Verstappen noemde vleugel 'zo goed als nieuw'

Later gaf Verstappen op de persconferentie aan dat hij eraan twijfelde of de schade bij de achtervleugel een beter eindresultaat voor Red Bull heeft voorkomen. 'Na de derde vrije training zaten er scheurtjes in de vleugel. Die zijn gerepareerd en het onderdeel was in de kwalificatie dus weer zo goed als nieuw', meldde de Limburger. Hij liet verder niet los dat hij met de achtervleugel van zijn teamgenoot reed.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws