Shovlin licht tipje van de sluiter op: Mercedes overwoog aanpak te veranderen in Mexico Formule 1
Formule 1

Shovlin licht tipje van de sluiter op: Mercedes overwoog aanpak te veranderen in Mexico

Shovlin licht tipje van de sluiter op: Mercedes overwoog aanpak te veranderen in Mexico

Andrew Shovlin is zeer tevreden met het optreden van Valtteri Bottas en Lewis Hamilton gedurende de kwalificatie van de Grand Prix van Mexico. De twee Mercedes-coureurs wisten de voorste startrij te veroveren, en lang leek het er niet op dat dit mogelijk was. De hoofd trackside engineer van het team uit Brackley spreekt dus van een goede prestatie, al wordt een aanzienlijk deel van de race beslist in de eerste bocht.

'Een fenomenale pole door Bottas en geweldig om Hamilton daarnaast te hebben staan voor een Mercedes-startrij. We hebben geworsteld met de auto dit weekend en de coureurs hadden moeite met het aan elkaar knopen van de sectoren', geeft Shovlin, die zijn team het hele weekend eigenlijk al achter zag lopen op Red Bull Racing, toe. Des te verrassender was het ook voor hem dat ze uiteindelijk voor de Red Bulls eindigden.

Shovlin geeft vervolgens in een persbericht aan dat er lang getwijfeld is bij Mercedes over of ze wel de juiste aanpak hanteerden in Mexico-Stad. 'Die moeizame start zette ons voor de keuze om door te gaan met ons plan of om onze aanpak te veranderen. In de eerste twee delen van de kwalificatie leek dit nog steeds het geval te zijn.' Mercedes hield vast aan haar strijdplan en in de slotfase van de kwalificatie wierp dit zijn vruchten af.

Shovlin: 'Gelukkig verliep de laatste sessie anders dan de rest van het weekend. We wisten eindelijk de grip te vinden op de zachte band, terwijl Red Bull het moeilijk had. Bemoedigend om onze snelheid op het rechte stuk te zien: de motor lijkt het goed te doen in de ijle lucht.' Al met al dus een technische prestatie waar de Mercedes-topman trots op is. Het is nu aan de Fin en de Brit om het om te zetten in een overwinning.

Mercedes verwacht spanning in de wedstrijd

De strijd is nog niet gestreden. Op zondag worden de punten verdeeld en met de in principe snellere Red Bulls achter zich, staan Bottas en Hamilton dus een flinke klus te wachten. 'De kwalificatie vormde een prettige verrassing voor ons, maar we hebben geen garantie dat de snelheid er ook in de wedstrijd is. We verwachten een spannende race en een pittige aanloop naar bocht 1 die bepalend kan zijn', concludeert Shovlin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws