Pérez teleurgesteld na kwalificatie: 'Het wordt een moeilijke race' Formule 1
Formule 1

Pérez teleurgesteld na kwalificatie: 'Het wordt een moeilijke race'

Pérez teleurgesteld na kwalificatie: 'Het wordt een moeilijke race'

Sergio Pérez is teleurgesteld dat hij het niet heeft kunnen schoppen tot Q3 en dat hij moest starten vanaf de elfde positie. De coureur van Red Bull Racing kent tot nu toe een lastig weekend en op de zaterdag is het dus van kwaad tot erger gegaan. Naast het feit dat Pérez niet verder kwam dan de elfde plek, was het ook een matige kwalificatie voor Max Verstappen. De coureur kampte in Q3 met motorproblemen, waardoor hij zal starten vanaf P10.

Pérez kent voorlopig een dramatisch weekend op de Hungaroring. Op de vrijdag kon hij al niet tippen aan de tijden van zijn teamgenoot, en op de zaterdag leek hij er nog verder achter te zitten. De Red Bull-coureur wist het dan ook niet te schoppen tot de laatste kwalificatiesessie. 'Ik denk dat we Q3 op een paar honderdsten hebben gemist en ik denkt dat ik vooral tijd verloor in bocht 2', stelt Pérez bij Viaplay. 'Dat was helaas genoeg om uitgeschakeld te worden.'

Pérez verloor vooral veel tijd door Magnussen, die de Red Bull-coureur voorbij wilde laten gaan in bocht 2. De Haas-rijder stond echter bijna op de apex van de bocht. 'Door Kevin verloor ik veel tijd in bocht 2. Ik kon dat niet meer goedmaken aan het einde', stelt hij voor de camera van Sky Sports. Volgens de Mexicaan maakt het niet uit of de stewards nog een beslissing nemen over het incident. 'De stewards kunnen de uitslag niet meer veranderen voor mij.'

Pérez voorspelt moeilijk race

Pérez zal dus achter teamgenoot Verstappen starten op P11. Voor beide coureurs van de Oostenrijkse renstal staat er een heuse inhaalrace op het programma op zondag. Dat kan nog wel eens lastig worden, aangezien het circuit in Boedapest niet bekend staat als een baan waar veel ingehaald kan worden. 'Het wordt een moeilijke race vanaf onze startpositie. We gaan zoals altijd ons best doen om het best mogelijke resultaat te halen', aldus Pérez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws