Ferrari zag problemen bij Red Bull en Verstappen: 'Kunnen wij over meepraten' Formule 1
Formule 1

Ferrari zag problemen bij Red Bull en Verstappen: 'Kunnen wij over meepraten'

Ferrari zag problemen bij Red Bull en Verstappen: 'Kunnen wij over meepraten'

Laurent Mekies, sportief directeur van Ferrari, staat er niet van te kijken dat Red Bull Racing getroffen werd door problemen. Max Verstappen kende in Q3 een gebrek aan motorvermogen en start zondag in Hongarije vanaf P10. Mekies zegt het gevoel van teleurstelling bij Red Bull te begrijpen.

George Russell was één van de coureur die kon profiteren van de malaise bij Red Bull. De Mercedes-coureur pakte namelijk op verrassende wijze poleposition. 'Wij hebben altijd al gezegd dat het op een gegeven moment een strijd zou worden tussen drie teams', zegt Mekies, die zijn felicitaties uitdeelt aan Russell. De pole verrast hem echter niet: 'We wisten dat het dichter bij elkaar zou komen te zitten.'

Mekies zegt wel dat Ferrari niet zozeer op Mercedes zal letten tijdens de race: 'Wij focussen ons op waar de Red Bulls zijn. We hebben geen idee wat daar gebeurde. We weten dat het voor iedereen lastig is met de mechanica. Je hebt een keer kleine problemen en je valt terug, wij kunnen erover meepraten. Zondag starten ze verder weg, maar het is geen illusie dat ze snel zijn in de race. Ze kunnen er gewoon staan.'

Ferrari op zijn scherpst om Red Bull-herstel af te slaan

Ferrari moet dus op zijn scherpst zijn om op de Hungaroring te kunnen winnen, beseft Mekies zich: 'Het is belangrijk voor ons om te letten op waar wij staan en om te proberen om meer uit de auto te halen. We blijven verbeteren met beide coureurs, er komt nog meer aan en daar werken we aan', besluit de Franse topman van de Scuderia.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws