Horner overtuigd van goede startpositie Verstappen: 'Had zeker pole kunnen pakken' Formule 1
Formule 1

Horner overtuigd van goede startpositie Verstappen: 'Had zeker pole kunnen pakken'

Horner overtuigd van goede startpositie Verstappen: 'Had zeker pole kunnen pakken'

Christian Horner denkt dat Max Verstappen makkelijk op de eerste startrij had kunnen starten zonder motorproblemen. Red Bull Racing zal tijdens de Grand Prix van Hongarije beginnen vanaf de tiende en de elfde plek. Verstappen wist Q3 te halen, maar hij wist geen representatieve tijd neer te zetten. Voor Sergio Pérez was het al helemaal een dramatische zaterdag, aangezien de coureur in Q2 werd uitgeschakeld nadat hij last had van verkeer.

In de eerste twee kwalificatiesessies zat Verstappen er heel erg goed bij. De regerend wereldkampioen leek zelfs een kans te hebben op poleposition, ondanks dat de Oostenrijkse renstal had verwacht het lastig te hebben ten opzichte van Ferrari. 'Zijn banden schoten op slot in bocht 2 in zijn eerste ronde in Q3', vertelt Horner bij Sky Sports. 'Dat was vervelend.' Voor zijn laatste ronde in Q3 was er een geagiteerde Verstappen te horen. 'Door een probleem met de motor kon hij niet vechten voor poleposition.'

Voor Pérez was het al eerder voorbij in de kwalificatie. De Mexicaan had het al moeilijk tijdens de derde vrije trainingen en in de kwalificatie ging het niet beter voor de Red Bull-coureur. Pérez zette een matige eerste ronde neer in Q2, en ook zijn tweede ronde was niet om over naar huis te schrijven. 'Het was frustrerend om Checo te verliezen in Q2 door verkeer. Bovendien zat het niet heel goed qua balans, terwijl Max zich wel goed voelde met de balans, en hij had zeker pole kunnen pakken.'

Horner: 'Verstappen had tenminste P4 gestaan'

George Russell pakte verrassend poleposition op de Hungaroring. De coureur van Mercedes wist hierdoor Charles Leclerc en Carlos Sainz te verschalken. Voor Verstappen staat nu dan ook een belangrijke inhaalrace op het programma, maar dat had niet zo hoeven zijn. 'De wind werd wat steviger. Max had tenminste op P4 gestaan als zijn auto had meegewerkt. Ik denk zelfs dat de voorste had moeten lukken. Gelukkig worden de punten morgen pas verdeeld', aldus Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws