Pérez wijst aan wat cruciaal gaat zijn voor Red Bull: 'Dat verandert zo snel' Formule 1
Formule 1

Pérez wijst aan wat cruciaal gaat zijn voor Red Bull: 'Dat verandert zo snel'

Pérez wijst aan wat cruciaal gaat zijn voor Red Bull: 'Dat verandert zo snel'

Sergio Pérez ziet het nog best positief in na een rommelige eerste dag op het Circuit Gilles Villeneuve in Montreal. Het was voor Red Bull Racing geen goed begin van het weekend gezien de problemen met de bolide van Max Verstappen, maar de Mexicaan focust zich op de stappen die ze hebben kunnen zetten tijdens de regenachtige sessies. Hij durft nog niet echt te zeggen waar de Oostenrijkse renstal staat.

Zoals op de weersvoorspellingen te zien was, was de kans aardig groot dat het zou gaan regenen in Montreal. Het duurde dan ook niet lang voordat het schip met zure appels aan kwam varen en de regenponcho's de tribunes vulden. Pas laat na de start van de eerste vrije training gingen de coureurs de baan verkennen, maar echt een conclusie was er niet uit de data te trekken. De tweede vrije training werd vroegtijdig beëindigd, dus viel de eerste dag in Canada letterlijk en figuurlijk in het water. Met nog één training te gaan voorafgaand aan de kwalificatie, staat de teams dus nog heel wat werk te wachten.

'Ik denk dat het over het algemeen een lastige dag was', begint Pérez voor de camera van Formula1.com. 'Ik denk dat het heel belangrijk zal zijn om op het juiste moment op de baan te zijn. We zagen al dat de omstandigheden behoorlijk snel veranderden, dus als je niet tijdens de juiste ronde pusht, kan dat een groot verschil maken.' Met name tijdens de eerste vrije training was het te zien hoe snel de baan evolueerde toen de bolides eenmaal begonnen te rijden. De omstandigheden kunnen dan echter verraderlijk zijn, aangezien het naast de droge lijn nog behoorlijk nat kan zijn.

Pérez voorzichtig: 'We hebben wel wat ideeën'

De andere kant van de Red Bull-garage werd getroffen door een technisch probleem. Teamgenoot Verstappen moest vroegtijdig naar binnen nadat hij rook vernam bij zijn RB20. Het bleek een probleem te zijn met het ERS-systeem. Pérez lijkt zich daar nog niet te druk over te maken. 'We hebben wat gevoel gekregen voor de auto, we hebben wat ideeën, maar het is heel moeilijk om conclusies te trekken op een baan waarop het weer de hoofdrol speelde', geeft de coureur uit Guadalajara aan.

'We zien er op dit moment goed uit, en de vooruitgang die we hebben kunnen boeken op de intermediates is best positief', gaat Pérez verder. 'Op de slicks waren we niet op het juiste moment buiten, en daarvan waren we niet echt onder de indruk. We moeten de competitiviteit op zaterdag nog even afwachten', aldus de Red Bull-coureur. De derde vrije training gaat, vermoedelijk ook onder natte omstandigheden, om 18:30u Nederlandse tijd van start. De kwalificatie volgt om 22:00u.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws