Marko helpt geruchten de wereld uit, maar: 'Er zitten altijd clausules in Formule 1-contracten' Formule 1
Formule 1

Marko helpt geruchten de wereld uit, maar: 'Er zitten altijd clausules in Formule 1-contracten'

Marko helpt geruchten de wereld uit, maar: 'Er zitten altijd clausules in Formule 1-contracten'

In de wandelgangen werd al langer gefluisterd dat Sergio Pérez hard op weg was naar een contractverlenging, maar toch zorgde de aankondiging van een nieuwe tweejarige deal voor de Mexicaan voor gefronste wenkbrauwen in de paddock, omdat Pérez het juist in de laatste raceweekenden erg zwaar had. Marko verklaart waarom zijn coureur langer mag aanblijven, en licht een tipje van de sluier op over de contractdetails.

In maart en april was Pérez nog prima aan het seizoen begonnen. Een voor Red Bull Racing moeizaam weekend in Australië leverde een vijfde plek op, maar in Bahrein, Saoedi-Arabië, en Japan zorgde de 34-jarige voor een één-twee voor de constructeurskampioen, achter racewinnaar Max Verstappen. In China wist Lando Norris de tweede Red Bull-coureur al te verschalken, en in de maand mei viel Pérez pas echt hard terug.

Pérez miste in Miami nog ternauwernood Verstappen bij de start, om als vijfde te eindigen. Imola leverde een Q2-exit op, met een achtste plaats als resultaat, en in Monaco eindigde Pérez als achttiende in de kwalificatie, met een zware startcrash op zondag. Daarmee zijn er enige parallellen met het 2023-seizoen van Pérez, die toen ook goed begon, en in mei in een dal terechtkwam waar hij maandenlang in bleef steken.

Verstappen en Pérez blij met elkaar

Marko wijst dan ook vooral op het grotere geheel om de contractverlenging van Pérez uit te leggen. 'We wilden de continuïteit binnen het team behouden', zo geeft Marko tegenover de internationale media aan. 'Max en Checo (Pérez, red.) kunnen heel goed met elkaar overweg, dus het was een logische beslissing', aldus de man uit Graz.

Pérez voldeed daarnaast aan de eisen van de doorgaans strenge teamadviseur: 'Uiteindelijk levert Checo. Hij heeft wat ups and downs, maar hij is ook nog steeds een hele snelle coureur.' Volgens verschillende bronnen zou Pérez een eenjarige deal hebben gekregen met een optie voor een tweede jaar - vergelijkbaar met de 'tweejarige' deal van Lewis Hamilton bij Mercedes, die nu toch geen tweejarige deal blijkt te zijn - maar Marko ontkracht die geruchten. 'Er zitten altijd clausules in contracten, maar over het algemeen gaat het echt om een tweejarig contract.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws