Villeneuve met lofzang voor Verstappen en tirade over Pérez: 'Zelfs dat is hem niet gelukt' Formule 1
Formule 1

Villeneuve met lofzang voor Verstappen en tirade over Pérez: 'Zelfs dat is hem niet gelukt'

Villeneuve met lofzang voor Verstappen en tirade over Pérez: 'Zelfs dat is hem niet gelukt'

Jacques Villeneuve staat bekend als een zeer uitgesproken coureur, en in aanloop naar de Grand Prix in zijn thuisland, ging de Canadees in op de situatie bij Red Bull Racing. Het Oostenrijkse team maakte bekend dat Sergio Pérez ook in 2025 en 2026 voor Red Bull zal rijden, terwijl Max Verstappen in verband wordt gebracht met concurrent Mercedes. Villeneuve gaf zijn gepeperde mening over de prestaties en perspectieven van beide mannen.

Pérez en Verstappen zullen in 2025 het rijdersduo worden dat de meeste races samen voor één team heeft afgewerkt, maar Villeneuve vindt de contractverlenging van de Mexicaan opvallend. 'Hij heeft zijn slechtste seizoen ooit bij Red Bull', zo valt Villeneuve meteen met de deur in huis. 'Normaal gesproken had hij eerst nog een paar geweldige races, maar zelfs dat is hem nu niet gelukt', sneert de wereldkampioen van 1997 in gesprek met Best Payout Online Slots.

Villeneuve zag Pérez in 2023 nog twee van de eerste vier races winnen. Sinds de Grand Prix van Miami in 2023 wist de 34-jarige zijn teamgenoot echter niet meer te verslaan in een kwalificatiesessie of race. Aan het begin van het seizoen presteerde Pérez nog redelijk, maar mei leverde drie zeer moeizame weekenden op. 'Hij is daarna dus ook nog ingestort! Hij zat al aan het begin van het seizoen achter Max, en nu heeft hij nog een halve seconde extra ingeleverd. Dat zijn gewoon tien auto's op de grid, dus ik weet niet wat er aan de hand is.'

Mercedes afgepoeierd

Als het aan Villeneuve ligt, blijft Verstappen ook gewoon actief als teamgenoot van Pérez. 'Max is een pure racer. Het maakt hem niet uit in welk team op in welke auto hij zit, hij lijkt altijd honderd procent te zijn. Naar welk team, dat goed is, zou hij kunnen vertrekken?' vraagt Villeneuve zich af. 'De twee goede teams zijn nu Ferrari en McLaren, en die hebben geen stoeltje beschikbaar. Mercedes zal Verstappen geen langdurig contract willen geven, omdat ze het stoeltje warm willen houden voor Andrea Kimi Antonelli', meent Villeneuve.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

kimiantonelli mercedes 2023
Villeneuve meent dat Mercedes alles op Antonelli zet.

'Dat is hun toekomstige plan, waar ze al jaren aan werken, dus dat gaan ze nu ook uit laten komen', aldus de 51-jarige. 'Er is geen enkele topcoureur die naar Mercedes wil gaan. Ze winnen nu niet, en er is maar één jaar beschikbaar. Iemand als Valtteri Bottas zou daar wel een jaar naartoe kunnen gaan.' Villeneuve zinspeelt er dus op dat Mercedes de nu nog 17-jarige Antonelli vanaf 2026 zal willen inzetten.

Als het op Red Bull aankomt, ziet Villeneuve wel betere perspectieven. 'Wat afgelopen winter is gebeurd, helpt niet. Er zijn verschuivingen geweest qua machtsposities, en het zal even duren voordat de balans weer hersteld wordt. Christian (Horner, red.) heeft zich goed geweerd in deze periode, en heeft het nu onder controle. Hij heeft dit al twintig jaar lang gedaan, en heeft het team competitief gemaakt. Nu alles weer wat rustiger wordt, zal hij wat meer tijd krijgen om dit weer te herbouwen.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws