Pérez wil hoe dan ook tweede worden en Leclerc verslaan: 'Heb nog alles te winnen' Formule 1
Formule 1

Pérez wil hoe dan ook tweede worden en Leclerc verslaan: 'Heb nog alles te winnen'

Pérez wil hoe dan ook tweede worden en Leclerc verslaan: 'Heb nog alles te winnen'

Sergio Pérez geeft aan dat er nog veel is om voor te vechten in de laatste twee races. Hij wil als tweede eindigen achter Max Verstappen, zodat het team van Red Bull Racing in elk kampioenschap de dominantste is. Daarom is hij van plan om in Brazilië ook tijdens de sprintrace hard te vechten, om zoveel mogelijk punten mee te nemen richting het laatste raceweekend van het seizoen.

Pérez geeft aan dat hij ook in Brazilië zich opnieuw van zijn beste kant wil laten zien. 'Ik ga de laatste twee races van het seizoen in en heb nog steeds het gevoel dat ik alles te winnen heb', begint hij in een preview van Red Bull. De Mexicaanse coureur heeft daarbij een duidelijk doel. 'We zijn dan wel constructeurskampioenen, maar als team en voor mij persoonlijk is het enorm belangrijk om een één-tweetje veilig te stellen in het rijderskampioenschap.'

Pérez: 'De sprintrace is de kans om belangrijke punten te scoren'

Dit weekend in Brazilië zal de 32-jarige een extra tandje moeten bijzetten. Het is namelijk het derde sprintweekend, waardoor de coureur vanaf het eerste moment er goed bij moet zitten. 'Ik moet blijven vechten en gedreven blijven om het best mogelijke resultaat te behalen in elke race, inclusief de sprintrace van dit weekend', vertelt Pérez. 'De sprintrace is een kans om belangrijke punten te scoren, dus het is belangrijk dat we op vrijdagochtend een goede training rijden en ons goed kwalificeren.'

De Mexicaan heeft in het kampioenschap momenteel een voorsprong van vijf punten op de man op de derde plaats, Charles Leclerc. Bij de constructeurs heeft Red Bull een voorsprong van 209 punten op Ferrari. 'Als we dit weekend alles goed weten te doen, zijn we hét team om te verslaan en we zijn nog steeds zo gedreven om de ongelooflijke vorm te behouden die we dit seizoen hebben', eindigt Pérez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws