Pérez ziet Verstappen voorbeeld van Newey niet volgen: 'Iedereen is toegewijd aan het team' Formule 1
Formule 1

Pérez ziet Verstappen voorbeeld van Newey niet volgen: 'Iedereen is toegewijd aan het team'

Pérez ziet Verstappen voorbeeld van Newey niet volgen: 'Iedereen is toegewijd aan het team'

Tijdens de eerste persconferentie na het aangekondigde vertrek van Adrian Newey, werden de coureurs uiteraard gevraagd naar de ontwerper. Ook Sergio Pérez, die mede dankzij de inspanningen van Newey met zijn snelle RB20 op de tweede plaats in het kampioenschap staat, ging in op de aankondiging. ‘We kijken naar de toekomst’, blikt hij alvast vooruit op het moment dat Newey straks echt weg is.

‘Het is natuurlijk niet ideaal dat iemand als Adrian, die zeer belangrijk was voor het team, vertrekt’, begint de Mexicaan, die aangeeft dat hij inmiddels ook goed bevriend is met de Brit. ‘Hij zat iets van twintig jaar bij Red Bull en hij vond het vast tijd voor iets anders’, wil hij kwijt over de mogelijke beweegredenen voor het vertrek. Volgens Pérez hoeft Red Bull Racing voorlopig niet te vrezen dat ze het zonder Newey niet zullen redden. ‘Red Bull zit in een goede positie, het heeft een sterke organisatie.’

De meervoudig Grand Prix-winnaar geeft aan dat Newey niet de enige was die verantwoordelijk is voor het huidige succes van de Oostenrijkse renstal. ‘De hele aerogroep is sterk’, vindt hij. ‘We kijken naar de toekomst.’ Het nalatenschap van de topontwerper zal nog wel een tijdje doorwerken binnen het team, mede door het team om Newey heen, verwacht de coureur. ‘Als grote namen vertrekken, blijven ze altijd bestaan. Het is geen individu maar een hele organisatie.’

Pérez verwacht niet dat Verstappen Red Bull ook zal verlaten

De Mexicaan geeft toe dat de beslissing van de Brit niet helemaal uit de lucht komt vallen. ‘Hij was een sleutelfiguur binnen de organisatie en er werd wel over een vertrek gesproken’, vertelt hij. ‘Toen het openbaar werd gemaakt, werd dat wel duidelijk’, voegt hij eraan toe. De coureur benadrukt ook dat zijn teambaas er de afgelopen tijd al rekening mee hield. ‘Christian en de rest van de organisatie hebben zich er op voorbereid, want je gaat op een gegeven moment mensen verliezen binnen de organisatie’, meldt Pérez.

Nu met Newey de eerste belangrijke Red Bull-figuur afscheid zal nemen, wordt er ook druk gespeculeerd over de toekomst van Max Verstappen. Zijn teamgenoot denkt echter niet dat de Nederlander de renstal zal verlaten. ‘Ik denk het niet. Iedereen is toegewijd aan het team’, geeft hij aan. ‘Het is een geweldig seizoen, alweer. De toekomst ziet er rooskleurig uit’, blijft de Mexicaan positief. ‘Het is normaal dat zulke bewegingen binnen de sport plaatsvinden, maar de organisatie blijft sterk. Ik zie geen verdere veranderingen aankomen’, concludeert hij tot slot.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws