Pérez laat niets los over contractverlenging: 'Op dit moment niet de prioriteit' Formule 1
Formule 1

Pérez laat niets los over contractverlenging: 'Op dit moment niet de prioriteit'

Pérez laat niets los over contractverlenging: 'Op dit moment niet de prioriteit'

Sergio Pérez gaf tijdens de persconferentie voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in Miami aan dat hij niet verwacht dat zijn teamgenoot Max Verstappen Red Bull Racing zal verlaten. De aanwezige journalisten vroegen zich echter ook af hoe het nou zat met het contract van de Mexicaan zelf. ‘Het is niet de prioriteit’, beantwoordde Pérez die vraag.

De coureur wilde weinig kwijt over zijn toekomst bij Red Bull of eventueel bij een andere renstal. Toch lijkt hij optimistisch dat zijn contract verlengd zal worden. ‘Net als voor de rest geldt dat zo lang je niets op papier hebt staan, alles een optie blijft’, blijft hij een beetje vaag. De Mexicaan lijkt hiermee te zeggen dat een overstap naar een ander team niet volledig uitgesloten is. ‘Op dit moment is het contract niet de prioriteit’, geeft Pérez aan.

Coureursmarkt komt al vroeg op gang

Het zogenaamde silly season leek al vroeg te beginnen, toen Ferrari bekendmaakte dat het zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton had binnengehaald om vanaf 2025 in een rode bolide plaats te nemen. Ook Fernando Alonso en Nico Hülkenberg zijn inmiddels verzekerd van nog minstens twee seizoenen in de Formule 1. Nu steeds meer stoeltjes gevuld worden en onder andere Carlos Sainz zou azen op een zitje bij Red Bull, is het dus niet vreemd dat journalisten zich afvragen hoe de toekomst eruit ziet voor de Mexicaanse coureur.

‘De coureursmarkt begint al vroeg op gang te komen’, geeft Pérez toe. ‘Na de overstap van Lewis naar Ferrari eerder dit jaar is het zaak voor de rest om de best mogelijk optie te vinden’, vervolgt hij. De Red Bull-coureur lijkt te suggereren dat zijn best mogelijke optie Red Bull is. ‘Ik ga ervan uit dat het maar een kwestie van tijd is’, zegt hij over de verlenging die al dan niet plaats gaat vinden. ‘Op dit moment ligt de prioriteit bij het racen en de voorbereiding op de races’, lijkt Pérez van onderwerp te willen veranderen. ‘De rest wordt vanzelf geregeld’, voegt hij er echter nog aan toe, zonder uit te leggen wat hij precies bedoelt

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws