Sky Sports-commentator ziet concurrentie al juichen: 'Die zijn blij dat Newey daar weg is' Formule 1
Formule 1

Sky Sports-commentator ziet concurrentie al juichen: 'Die zijn blij dat Newey daar weg is'

Sky Sports-commentator ziet concurrentie al juichen: 'Die zijn blij dat Newey daar weg is'

Sky Sports-commentator David Croft denk dat de concurrentie van Red Bull Racing erg blij zal zijn met het vertrek van topontwerper Adrian Newey. Het is duidelijk dat dit nieuws enorm is voor Red Bull, en naar het idee van Croft kan de Oostenrijkse renstal het niet bagetelliseren. Croft denkt dat het een grote vraag is of Newey zijn carrière überhaupt voortzet in de Formule 1.

Op donderdag 25 april brachten de roddels over het vertrek van Newey de Formule 1-wereld in rep en roer. Op woensdag 1 mei volgde de bevestiging, vlak voor het Grand Prix-weekend van Miami. Newey vertrekt bij Red Bull en gaat verder met zijn werk aan het Hypercar-project, de RB17. In 2025 zou hij dan bij een ander team aan de slag kunnen. Ferrari en Aston Martin zijn allebei geïnteresseerd, maar vanwege Newey's indrukwekkende staat van dienst is het logisch dat hij door veel teams gewild is. Men vraagt zich af of het verdere gevolgen heeft voor de kampioensformatie en ook of het invloed heeft op de keuzes die Max Verstappen gaat maken betreffende zijn toekomst.

'Het vertrek van Newey bij Red Bull en haar Formule 1-projecten is om vele redenen ingrijpend', zegt Croft tegenover Sky Sports. 'Newey lijkt niet alleen op de markt te komen voor de grote reglementswijziging van kracht wordt, maar hij verlaat Red Bull ook per direct, en dat is een win-win-situatie voor alle andere teams', benadrukt de Brit. 'Het werk dat Newey heeft gedaan om Red Bull het meest dominante team in de Formule 1 te maken, zal nu stoppen.' Newey's meest recente meesterwerk is de RB20, waarin Verstappen tot nu toe vier van de vijf races heeft gewonnen. Sommigen denken dat het vertrek van de topontwerper een ramp is, anderen denken dat het wel mee zal vallen.

Aston Martin biedt kans om met een oud-collega samen te werken

De meningen zijn verdeeld of ingenieur Pierre Waché en het team dat Newey onder zich had het gaat redden zonder de meester van de aerodynamica himself. 'De reactie van elk team zal ongetwijfeld zijn: mooi, hij is weg. Dat geeft ons misschien de kans om ze in te halen', zegt Croft. 'De grote vraag is waar Newey zijn carrière voortzet, en of dit in de Formule 1 zal zijn. Ferrari heeft hem in het verleden ook al eens een aanbod gedaan, maar dat wees hij af. Ook Aston Martin maakt kans, en we hebben begrepen dat het een zeer gedurfd aanbod is. Ze hebben er een aanzienlijk bedrag voor over om Newey naar Silverstone te halen. Hij sluit zich dan aan bij CEO Martin Whitmarsh, met wie hij tijdens zijn tijd bij McLaren veel heeft gewerkt', sluit Croft af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws