'Perfect storm' voor Mercedes: 'Pas te laat merkten we dat we de verkeerde kant opgingen' Formule 1
Formule 1

'Perfect storm' voor Mercedes: 'Pas te laat merkten we dat we de verkeerde kant opgingen'

'Perfect storm' voor Mercedes: 'Pas te laat merkten we dat we de verkeerde kant opgingen'

Mercedes refereert naar het einde van het 2022-seizoen als een perfect storm. Na een lastige start van het 2022-seizoen door problemen met porpoising, leek het tegen het einde aan beter te gaan voor de Duitse renstal. Het gaf de illusie voor het team dat het concept toch wel werkte, waardoor ze daar verder op ontwikkeld hebben. Nu in 2023 lijkt het de verkeerde keuze te zijn. Daardoor dus een perfect storm, zegt Wolff tegen Autosport.com.

Ondanks de lastige start in 2022 en het aanhoudende probleem van de porpoising, had Mercedes een goed weekend in Brazilië. Gedurende de tweede helft van het seizoen ging het steeds beter voor Mercedes, waarbij George Russell uiteindelijk als racewinnaar over de streep kwam in Sao Paulo. Het weekend werd compleet voor de Duitse renstal met Lewis Hamilton op de tweede plek, waardoor ze een heus één-tweetje neer hadden gezet.

Voor het team was dit het signaal dat het nog wel goed ging komen met het nieuwe concept van Mercedes. Ze hadden gekozen voor een origineel ontwerp, waarbij de sidepods zo minimaal mogelijk te zien zijn. Door de winst in Brazilië en de verbeteringen in de prestaties, begon het team te geloven dat ze alsnog de goede kant op gingen. Een 'perfect storm', volgens teambaas Toto Wolff, want hierdoor bleven ze met het concept doorontwikkelen voor 2023 en daaruit is de W14 geboren.

Wolff vindt het een lastige situatie: 'Het leek echt beter te gaan'

Pas tijdens de openingsrace in Bahrein van dit jaar bleek het dat Mercedes helemaal niet de goede kant op was gegaan. Het gat met Red Bull Racing leek nog groter, waardoor het Duitse merk wel moest accepteren dat er grote veranderingen moesten komen. Het concept gaat dus nu op de schop en de eerste veranderingen zullen in Imola doorgevoerd zijn.

Voor Wolff is het een lastige situatie. 'Vanaf de races in Amerika leek het echt beter te gaan', zegt de Oostenrijker. 'Het is zonde, want daardoor gaat het nu niet goed in 2023. We dachten dat we het juiste pad aan het bewandelen waren, maar dat is dus niet zo.' Voor nu ligt de focus dus op het verbeteren van de auto. Zo heeft ook Hamilton nog steeds geen goed gevoel bij de W14, maar wordt dat mogelijk beter naarmate de updates doorgevoerd worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws