Piastri ondanks onhandige timing safetycar wel tevreden: 'Niet het einde van de wereld' Formule 1
Formule 1

Piastri ondanks onhandige timing safetycar wel tevreden: 'Niet het einde van de wereld'

Piastri ondanks onhandige timing safetycar wel tevreden: 'Niet het einde van de wereld'

Oscar Piastri denkt dat er wel een beter resultaat voor hem had ingezeten in Las Vegas, als hij niet nog naar een nieuwe compound had hoeven wisselen. De McLaren-coureur is van mening dat hij wel het einde van de race had kunnen halen op de harde band.

Veel coureurs profiteerden van de tweede safetycar om een pitstop te maken, maar McLaren besloot om Piastri buiten te laten. De Australiër wist zich zo van de negende naar de derde plaats te vechten. Helaas voor de coureur moest hij daarna alsnog een pitstop maken, want volgens de regels was hij nog verplicht om naar een andere compound te wisselen. Piastri eindigde op P10.

'Ik denk dat de timing van de safetycar perfect was voor de jongens die bij de start op mediums bleven rijden', blikt Piastri terug op de safetycarsituatie, volgens RaceFans. 'Kijk maar naar Ocon, voor hem werkte het perfect.' De Fransman eindigde met P4 net naast het podium.

Piastri denkt dat hij zelf ook wel een hoger resultaat had kunnen behalen, zelfs P4, als de regel voor het verplichte gebruik van twee compounds tijdens een race niet bestond. 'Ik wenste echt dat de regel om twee compounds te gebruiken niet bestond, want dan was ik gewoon naar het einde van de race op de hards gegaan. Ik denk dat we het tempo hadden om op P4 te blijven. Dus dat was jammer. Maar de snelheid van de auto was echt een goede verrassing.'

Piastri over botsing met Hamilton: 'Het was een beetje onhandig'

Piastri kijkt ook nog even terug op een het incident met Lewis Hamilton in bocht 14. De twee coureurs raakten elkaar, en hielden daar beiden een lekke band aan over. Piastri dook gelijk de pitstraat in voor nieuwe banden, waardoor hij niet al te veel tijd verloor. 'Het was een beetje onhandig', aldus Piastri. 'Geen van ons had echt de bocht afgedwongen, en toen gingen we er allebei op het laatste moment in. Ik probeerde terug te krabbelen, maar uiteindelijk kwamen we elkaar in het midden tegen.' Het incident heeft verder geen grote gevolgen gehad voor de verdere race van de Australiër.

Uiteindelijk wist Piastri nog wel drie punten te pakken in Las Vegas, dankzij zijn P10-finishplaats en door het neerzetten van de snelste raceronde. De coureur reed zo een stuk betere race dan teamgenoot Lando Norris, die na een harde botsing tegen de barrière zijn race vroegtijdig moest beëindigen. Al met al was het een lastig weekend voor het McLaren-team, beaamt ook Piastri. 'Het was een moeilijk weekend, denk ik, voor iedereen die erbij betrokken was. Natuurlijk is het qua resultaat niet waar we op gehoopt hadden. Maar ik denk dat, gezien hoe we er gisteren uitzagen, twee punten pakken niet het einde van de wereld is. En ik denk dat het grootste pluspunt de snelheid in de auto was.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws