Piastri onder de indruk van kwalificatie Verstappen: 'Tenzij zijn auto een tank is' Formule 1
Formule 1

Piastri onder de indruk van kwalificatie Verstappen: 'Tenzij zijn auto een tank is'

Piastri onder de indruk van kwalificatie Verstappen: 'Tenzij zijn auto een tank is'

Oscar Piastri start de Grand Prix van Groot-Brittannië morgen vanaf de vijfde plek op de grid. De Australiër is zeer te spreken over zijn kwalificatie, al had hij zonder de pech aan het einde van de sessie wellicht nog iets verder vooraan gestaan. 'Dat was jammer', geeft hij aan tegenover Formula1.com.

Over het algemeen, verliep de sessie van wel prima voor hem, geeft Piastri aan. 'Het voelde gedurende de hele sessie wel goed. De auto voelde goed en ik voelde me er comfortabel in', vertelt hij na afloop van de kwalificatie. Aan het einde van Q3 zat het hem wat minder mee. 'Tijdens de laatste ronde zat ik met veel verkeer, dat had ik verkeerd ingeschat', geeft hij toe. 'Dat was niet echt meer een ronde.'

Piastri zit desondanks vol vertrouwen dat de race een mooie kan woorden voor McLaren. 'Dat was dus jammer, maar het kan een interessante race worden, gezien het weer dit weekend', benoemt hij de wisselvallige weersomstandigheden. 'We kunnen nog steeds veel punten gaan halen', voorspelt de Australiër voor de Grand Prix op zondag.

Piastri ziet dreiging uit twee hoeken komen

De McLaren-coureur weet wel dat het lastig gaat worden, ongeacht de omstandigheden. 'Mercedes ziet er heel snel uit. Vanzelfsprekend, want ze hebben een een-tweetje kunnen doen. Die auto kan niet al te slecht zijn', grapt hij. Dat de twee Britten samen op de eerste startrij staan, betekent ook dat ze mogelijk samen kunnen werken om McLaren in de weg te zitten.

Piastri ziet Max Verstappen ook als een bedreiging. 'Ik weet niet of Max schade heeft nadat hij van de baan gleed, maar ik neem aan van wel. Tenzij zijn auto een tank is', zegt hij over de Nederlander, die ondanks de beschadigde vloer toch P4 wist te halen en naast Lando Norris start. 'Om ons heen rijden snelle auto's, maar we zitten in een goede positie. We kunnen zeker profiteren wanneer de mogelijkheid zich voordoet', verwacht de Australiër.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws