Hamilton uitzinnig na kwalificatie: 'Drie Britten vooraan is echt ongelooflijk' Formule 1
Formule 1

Hamilton uitzinnig na kwalificatie: 'Drie Britten vooraan is echt ongelooflijk'

Hamilton uitzinnig na kwalificatie: 'Drie Britten vooraan is echt ongelooflijk'

Lewis Hamilton had niet verwacht om samen met zijn landgenoten vooraan te starten in hun gezamenlijke thuisrace. De Mercedes-coureur is maar wat blij het publiek te kunnen geven waar ze op hoopten en zit vol vertrouwen in de aanloop naar de race. 'De auto voelde fantastisch', zegt hij op de website van Mercedes AMG F1.

Drie Britten helemaal vooraan de grid bij de Grand Prix van Groot-Brittannië is echt ongelooflijk', vindt de zevenvoudig wereldkampioen. De Mercedes-coureur is ook zeer te spreken over de prestatie van zijn teamgenoot, ondanks dat dit ervoor zorgde dat hij zelf niet op poleposition begint. 'Ik wil George feliciteren, want hij heeft het echt heel goed gedaan door pole te pakken', vervolgt de Brit.

Lando Norris, die het Britse trio vooraan compleet maakt, gaf aan dat hij wel had verwacht dat de Mercedes competitief zou zijn op Silverstone. Hamilton geeft aan dat hij dit zelf niet helemaal aan zag komen. 'We hadden niet verwacht op de eerste startrij te staan', vertelt hij. 'Dit resultaat is dus echt heel goed voor ons als team', wil hij benadrukken. 'De auto voelde fantastisch en iedereen in Brackley en Brixworth verdient dit echt', prijst Hamilton alle mensen achter de schermen bij Mercedes.

Twee auto's naast elkaar geeft Mercedes een voordeel

'Het ging er vandaag echt om de juiste temperatuur in de banden te krijgen en dan met een goede ronde af te sluiten', deelt de man uit Stevenage de strategie die Mercedes vandaag koos. 'Ik denk dat er nog wel iets meer tijd in zat, wat George er dus wel uit wist te halen', complimenteert hij zijn teamgenoot, die vorige week nog de winst pakte in Oostenrijk. 'Ik zit vol vertrouwen voor de race van morgen. Met George en mijzelf op de eerste rij, hebben we een voordeel waarmee we Norris hopelijk achter ons kunnen houden', blikt Hamilton vooruit op de Grand Prix. 'Laten we kijken wat we kunnen doen', sluit hij vol optimisme af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws