'Porsche in gesprek met F1-teams, maar autofabrikant mist alle ingrediënten voor intrede' Formule 1
Formule 1

'Porsche in gesprek met F1-teams, maar autofabrikant mist alle ingrediënten voor intrede'

'Porsche in gesprek met F1-teams, maar autofabrikant mist alle ingrediënten voor intrede'

Porsche heeft een intrede in de Formule 1 nog niet helemaal opgegeven. De Duitse autofabrikant wilde in eerste instantie graag samenwerken met Red Bull Racing, maar het Formule 1-team trok de stekker uit de onderhandelingen. Hierdoor leek Porsche haar plannen in de ijskast te hebben gezet, maar er de autofabrikant heeft enkele andere mogelijke kandidaten gevonden. Desondanks is de kans klein dat het plan, als er al één is, gaat slagen.

De deal tussen Porsche en Red Bull leek een zekerheid te zijn, maar de Duitse autofabrikant werd naar de mening van Christian Horner en Helmut Marko iets te hebberig. Porsche wilde voor minimaal vijftig procent een aandeel hebben in de motorafdeling. Red Bull besloot de gesprekken stop te zetten en Porsche moest haar plannen parkeren. De geluiden waren dat de autofabrikant alleen een samenwerking aan wilde gaan met Red Bull, waardoor een intrede volledig van de baan was.

Toch lijkt Porsche haar dromen niet volledig te hebben opgegeven. 'FIA-president Mohammed Ben Sulayem heeft voor de Grand Prix van de Verenigde Staten gezegd dat Porsche nog met enkele teams in gesprek is', schrijft het doorgaans goed ingevoerde Auto, Motor und Sport. Er worden drie teams genoemd die mogelijk een samenwerking aan willen gaan. 'AlphaTauri, Haas en Williams zijn de mogelijke kandidaten in de huidige paddock.'

Porsche loopt tegen meerdere problemen aan

Porsche stuit echter wel op enkele problemen. De autofabrikant wilde voor een team gaan dat de gehele infrastructuur al had staan. Bij de teams in het middenveld is dat echter niet het geval. AlphaTauri maakt namelijk gebruik van de windtunnel van Red Bull en Haas koopt verschillende onderdelen op bij Ferrari. Als Porsche instapt dan zijn deze samenwerkingen waarschijnlijk van de baan. Williams is dan nog het meest onafhankelijke team, maar 'de gebruikte middelen zijn verouderd.'

Porsche heeft volgens Auto, Motor und Sport zelf ook niet de juiste infrastructuur. Audi, dat wel haar intrede gaat doen in 2026, heeft deze infrastructuur juist wel. 'Porsche heeft geen idee hoe een motor gebouwd zou moeten worden, terwijl Audi er al eentje klaar heeft liggen. Daarom wilde Porsche ook samenwerken met Red Bull. De motor zou er dan al liggen en Porsche kon Red Bull dan ondersteunen met haar technische kennis.' De kans is dan ook klein dat de autofabrikant daadwerkelijk haar intrede zal doen in 2026 of later.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws