'Power Rankings': De Vries doet onmogelijke bij zijn debuut, Verstappen maakt Nederlandse één-twee compleet Formule 1
Formule 1

'Power Rankings': De Vries doet onmogelijke bij zijn debuut, Verstappen maakt Nederlandse één-twee compleet

'Power Rankings': De Vries doet onmogelijke bij zijn debuut, Verstappen maakt Nederlandse één-twee compleet

De 'Power Rankings' van het raceweekend in Monza zijn binnen. Max Verstappen kon opnieuw de overwinning bemachtigen en reed, startend vanaf de zevende positie, een sterke race. Hij komt daarmee met zijn cijfer op de tweede plek, want de eerste plek is voor de andere Nederlander die meereed, Nyck de Vries. Hij reed een geweldig debuut op Italiaanse bodem. Charles Leclerc sluit met een tweede plek de top drie af.

Na iedere Grand Prix presenteert de Formule 1 de 'Power Rankings'. Hierbij worden de meest recente prestaties van de coureur beoordeeld door een vijfkoppige jury. Ook na de Grand Prix van Italië is de balans weer opgemaakt door de jury. Hierbij wordt materiaal niet meegerekend, enkel vorm bepaalt je eindscore. De scores worden het gehele seizoen bijgehouden, zo komen we er aan het einde van het jaar achter welke coureur er nu echt het beste gepresteerd heeft.

De Vries' debuut zal niet snel vergeten worden

De Vries was onbetwist de beste coureur van dit weekend. Vrijdag, nog niet eens wetende dat hij zaterdag de kwalificatie zou rijden bij Williams, kon hij de eerste vrije training meerijden bij Aston Martin. De ochtend erna bleek dat Alexander Albon een blindedarmontsteking had en daarom mocht de Nederlander de rest van het weekend in zijn auto rijden. Voor zijn prestaties in de auto van het team dat momenteel laatste staat in het kampioenschap krijgt hij van de jury maar liefst een 9,8.

In de kwalificatie lukte het de coureur om in Q2 te komen, voor zijn tijdelijke teamgenoot. Door gridstraffen van anderen kon hij starten in de top tien en daar maakte hij goed gebruik van. Een groot deel van de race stond hij onder druk door een DRS-trein, maar het lukte hem om als negende te eindigen. 'Punten bij zijn debuut, de titel Driver of the Day en de hoogste 'Power Rankings' van de week om een indrukwekkend weekend mee af te sluiten', zo is te lezen op Formula1.com.

Verstappen toont opnieuw spierballen

Op een mooie tweede plaats staat de andere Nederlander, die dit weekend voor de vijfde keer op rij wist te winnen. Door een gridstraf startte Verstappen vanaf de zevende positie, maar hij wist al in ronde vijf aan te sluiten achter de man op pole. Dankzij zijn gigantische snelheid, opnieuw een goede bandenstrategie en nette inhaalacties krijgt de coureur een 9,2. 'Geen wonder dat de Red Bull Racing-coureur deze week zo'n hoge score heeft behaald en dat hij nog steeds bovenaan het klassement staat', luidt het commentaar van de jury.

Ferrari nog steeds te langzaam in de race

Ferrari-coureur Leclerc pakte op zaterdag een indrukwekkende en onverwachte pole. Tijdens de race lukte het echter weer niet om Verstappen sneller af te zijn, maar krijgt hij wel een 8,8. 'De Monegask nam genoegen met P2, zijn beste finish van de laatste vijf Grands Prix, en betreurde het feit dat de race eindigde achter de safety car. Misschien levert Singapore zijn volgende overwinning op...'

Carlos Sainz startte de race vanaf plek achttien door een gridstraf, maar wist naar een indrukwekkende vierde positie te rijden. Het levert hem een nette 8,4 op in de 'Power Rankings'. 'Ferrari versloeg Mercedes met Sainz die een geweldige inhaalrace doormaakte. De Spanjaard miste zijn kans op het podium door de safety car, maar had hij het gezien de omstandigheden beter kunnen doen?'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws