'Power Rankings': Inhaalrace 'behendige' Verstappen niet voldoende voor hoogste cijfer Formule 1
Formule 1

'Power Rankings': Inhaalrace 'behendige' Verstappen niet voldoende voor hoogste cijfer

'Power Rankings': Inhaalrace 'behendige' Verstappen niet voldoende voor hoogste cijfer

De 'Power Rankings' van het raceweekend in Saoedi-Arabië zijn binnen. De coureurs van Red Bull Racing scoren, net zoals op het asfalt van het Jeddah Corniche Circuit, een één-tweetje. Sergio Pérez krijgt de hoogste beoordeling van de jury en hij wordt op de voet gevolgd door teamgenoot Max Verstappen. Fernando Alonso pakte tijdens het Grand Prix-weekend zijn honderdste podium en dat wordt beloond met een podiumplek bij de 'Power Rankings'.

Na iedere Grand Prix presenteert de Formule 1 de 'Power Rankings'. Hierbij worden de meest recente prestaties van de coureurs beoordeeld door een vijfkoppige jury. Ook na de Grand Prix van Bahrein is de balans weer opgemaakt door de jury. Hierbij wordt materiaal niet meegerekend, enkel vorm bepaalt je eindscore. De scores worden het gehele seizoen bijgehouden, zo komen we er aan het einde van het jaar achter welke coureur er nu echt het beste gepresteerd heeft.

Opnieuw een één-tweetje voor Red Bull

Voor het tweede Grand Prix-weekend op rij behaalde het team van Red Bull een één-twee. Ditmaal was het Pérez die aan het langste eind trok, ondanks dat hij in de laatste fase van de race onder druk stond van Verstappen. De racewinnaar krijgt dan ook het hoogste cijfer dit weekend. 'Perez moest hard werken voor de overwinning, nadat hij bij de start de leiding verloor aan Fernando Alonso en later de aanval van zijn teamgenoot, Max Verstappen, moest afslaan. Maar daar is hij perfect mee omgegaan', schrijft Formula1.com.

Verstappen moet zijn teamgenoot in de 'Power Rankings' dus ook voor zich dulden. Zijn inhaalrace vanaf P15 was niet genoeg voor een eerste plek, maar liet wel weer een uitstekende indruk achter. 'Veel mensen in de paddock zagen hem nog steeds voor de overwinning gaan op zondagavond. Hij manoeuvreerde behendig door het veld om tweede te eindigen, en hoewel Verstappen de uitslag accepteerde, was hij ook een beetje teleurgesteld, wat laat zien hoe goed hij op dit moment presteert.'

Jury beloont 'enerverende avond' Alonso

Alonso staat, net zoals Verstappen, opnieuw in de top-drie bij de 'Power Rankings'. Na de Grand Prix van Bahrein werd hij zelfs beloond met het hoogste cijfer. De Spanjaard krijgt nu een 8,8 voor zijn race in Jeddah. 'Toen hij Perez bij de start inhaalde, vroegen velen zich af of die 33ste overwinning ook in het verschiet lag, maar later moest hij toch zijn meerdere erkennen in de snellere Mexicaan en zijn Red Bull-teamgenoot. Desalniettemin leek Alonso nooit onder druk te staan van één van zijn rivalen achter hem, en reed hij geweldig om als derde te eindigen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws