Briatore had als Ferrari-teambaas FIA voet dwars gezet: 'Hun voordeel werd hen ontnomen' Formule 1
Formule 1

Briatore had als Ferrari-teambaas FIA voet dwars gezet: 'Hun voordeel werd hen ontnomen'

Briatore had als Ferrari-teambaas FIA voet dwars gezet: 'Hun voordeel werd hen ontnomen'

Flavio Briatore ziet dat Ferrari in de afgelopen jaren te veel fouten heeft gemaakt. Zo had het team meer op zijn strepen moeten staan als het aankomt op de technische richtlijnen die de FIA introduceerden halverwege het afgelopen seizoen. Daarnaast durfde de Scuderia geen keuze te maken tussen Charles Leclerc en Carlos Sainz, ondanks de duidelijke voorsprong van de Monegask in het klassement. Ook snapt Briatore niet dat Ferrari aan het begin van elk seizoen zo positief is over de auto, ondanks dat de concurrentie ook met rappe bolides komt.

Ferrari struikelde vorig jaar over de technische richtlijnen die de FIA introduceerde. 'Het seizoen begon heel goed voor Ferrari, maar toen veranderde de FIA de regels omdat de auto's te veel stuiterden', geeft Briatore aan bij het radioprogramma La Politica nel Pallone. De Italiaan had als hij Mattia Binotto was aan het vetorecht gedacht. 'Als ik aan het roer van Ferrari had gestaan, zou ik dat nooit hebben toegestaan. Ferrari had zijn politieke invloed veel sterker moeten gebruiken. Ze hadden een voordeel en dat voordeel werd hen ontnomen door de verandering in de regels.'

Naast het feit dat Ferrari veel terrein verloor door een auto die minder goed liep dan aan het begin van het seizoen, maakte de renstal ook veel strategische blunders. Briatore zag dat het team beide coureurs te veel eerlijke kansen heeft gegeven. 'Vorig jaar werd gezegd dat de auto beter paste bij Charles Leclerc en minder bij Carlos Sainz. Dan zou het nodig zijn geweest om alles op Leclerc te zetten, en daarachter zou Sainz de punten voor het constructeurskampioenschap hebben binnengehaald.'

Briatore: 'Het schept de verkeerde verwachtingen'

Voor aanvang van dit seizoen was er weer de goede hoop dat Ferrari mee zou doen om de titel. Daar heeft het team zichzelf echter in de voet geschoten. 'In de winter is Ferrari altijd een titelkandidaat. Bij de presentatie zei een bestuurslid zelfs dat hij nog nooit zo'n snelle auto had gezien. Maar met zulke uitspraken raken de fans alleen maar geagiteerd. Rijd eerst een race, dan zul je het zien. Dit schept alleen de verkeerde verwachtingen. Het feit is nu dat we de andere raceauto's hebben gezien: sommige tegenstanders hebben het beter gedaan', ziet de voormalig teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws