Priestley: 'Ben ik teleurgesteld in Perez? Niet per se' Formule 1
Formule 1

Priestley: 'Ben ik teleurgesteld in Perez? Niet per se'

Priestley: 'Ben ik teleurgesteld in Perez? Niet per se'

Marc Priestley denkt niet dat Sergio Perez uit vorm is, maar vooral dat de Red Bull Racing-bolide hem het leven zuur maakt. De Red Bull vergt een specifieke rijstijl, wat verklaart waarom zoveel coureurs in dat tweede Red Bull-zitje problemen kennen. Daar wijst de voormalig McLaren-monteur dan ook naar wanneer hij een conclusie moet trekken over het seizoen van de Mexicaan, die bovendien met Max Verstappen een ijzersterke teamgenoot heeft.

'Ben ik teleurgesteld in Perez? Niet per se. Ik denk vooral dat Perez teleurgesteld is in zichzelf', zo trapt de Brit af in zijn YouTube-video, waarin hij in eerste instantie een voorbeschouwing wilde leveren op de Grand Prix van Rusland. Spoedig komen er diverse onderwerpen aan bod, waar Perez er een van is. Dat Perez nog niet helemaal lekker in zijn vel zit, vindt Priestley niet vreemd: 'Als je naar de rest van de grid kijkt, zie je dat coureurs die van team gewisseld zijn, tijd nodig hebben om te wennen aan het nieuwe materiaal.'

'Dat benadrukt de nuances van bepaalde auto's en de verschillen tussen die auto's', benadrukt hij. Vanuit een historisch oogpunt is duidelijk dat de Red Bull die nuances zeker heeft. De Red Bull kent veel grip aan de voorkant. Sommige coureurs, zoals Verstappen, vinden dat prettig en kunnen omgaan met een instabielere achterkant. Voor Perez moet de balans anders liggen dan dat, wat hem uiteindelijk snelheid kost op het circuit.

Perez mist consistentie

Echt slecht gaat het met Perez ook niet volgens Priestley. Zo heeft hij zijn waarde voor het team in Azerbeidzjan al wel laten zien, maar loopt hij met regelmaat ook ver achter op zijn Nederlandse collega. 'Perez heeft enkele geweldige races gekend in die auto, maar zijn probleem is dat hij nog niet consistent genoeg is, en veel fouten maakt. Niet alle fouten waren zijn schuld, soms stelde het team hem teleur.' Op strategisch gebied en in de pitstraat loopt het niet altijd op rolletjes.

Daarmee ziet de F1-kenner twee derde van een raceseizoen al achter Perez liggen waarin hij Verstappen zeer beperkt uit heeft weten te dagen. 'We hadden allen gehoopt dat hij dat meer zou doen dan hij nu doet', geeft hij toe. 'Laten we hem in ieder geval op zijn minst tot aan het einde van het seizoen geven. Dan kunnen we kijken hoe het er met hem voorstaat.' Mocht Red Bull Racing nog voor de constructeurstitel willen gaan dan zal Perez in de slotfase van 2021 punten moeten binnenhalen.

Priestley over GP Rusland

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws