Mol: 'Dubbele gridstraf in Rusland een dure keuze van Red Bull' Formule 1
Formule 1

Mol: 'Dubbele gridstraf in Rusland een dure keuze van Red Bull'

Mol: 'Dubbele gridstraf in Rusland een dure keuze van Red Bull'

In F1 aan tafel wordt er gepraat over de komende race in Rusland en of de keuze van Red Bull Racing om de motor te vervangen de juiste is. De meningen zijn sterk verdeeld maar Olav Mol vind dat het een dure keuze kan zijn voor het team. De kans op een plek op de tweede startrij is er volgens hem, om dan achteraan te starten met een straf zou het team misschien te veel pijn doen.

De mogelijke motorwissel van Max Verstappen wordt de afgelopen week al veel besproken, dit wordt ook in de podcast van Grand Prix Radio gemeld. Helmut Marko uitte na de bekendmaking van de drie plaatsen straf voor Verstappen, na de crash met Lewis Hamilton, dat het team misschien voor een motorwissel zou gaan. Dit omdat het team toch al niet vooraan de grid zou kunnen startten.

Sommigen vinden dit de juiste keuze, om van een tegenslag gebruik te maken. Maar Mol denkt hier anders over: 'Stel je kan dat ding op pole zetten, waarom zou je dan starten vanaf de tweede rij weggooien? Gebeurt er later in het seizoen nog een keer wat dan wordt de motorwissel alleen maar goedkoper. Als hij hem nu zou nemen krijgt hij zestien plekken straf.'

Rusland meer kans zonder motorwissel

Het is duidelijk dat Mol niet achter de uitspraken staat van Marko. Verstappen heeft de kans om nog dichtbij de top te startten op het circuit. Het circuit is er één waar Valtteri Bottas de afgelopen jaren het voortouw nam. Hamilton heeft niet altijd de beste resultaten kunnen halen in Rusland. Mede hierom is het voor Mol de verkeerde keuze nu de motorwissel door te voeren. De kans is groot dat Verstappen de mannen voor hem op de startrij goed bij kan benen, waardoor 16 plaatsen extra straf een groot verschil kan maken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws