Horner over terugkeer Gasly naar Red Bull in 2023: 'Sluit nooit iets uit' Formule 1
Formule 1

Horner over terugkeer Gasly naar Red Bull in 2023: 'Sluit nooit iets uit'

Horner over terugkeer Gasly naar Red Bull in 2023: 'Sluit nooit iets uit'

Christian Horner gelooft dat Pierre Gasly in zijn huidige vorm kans maakt op een overstap naar Red Bull Racing in 2023. Gasly heeft dit seizoen goede en consistente prestaties neergezet voor AlphaTauri. De verwachting van velen was dan ook dat de Franse coureur in 2022 weer voor Red Bull Racing zou gaan rijden, dit mocht niet zo zijn na de contractverlening van Sergio Perez.

Maar de deur blijft open voor Gasly voor het 2023 seizoen 'sluit nooit iets uit', zei Horner. Formula 1 meldt dat de Red Bull-teambaas te spreken is over het niveau van Gasly. 'Hij rijdt op een heel mooi niveau. Hij is jong en doet het geweldig. Voor 2023 hebben we meerdere opties tot onze beschikking, dus als je in de situatie zit waarin wij zitten, is dat precies wat we willen zien.' Gasly blijft dan ook een mogelijke kandidaat voor het 2023-seizoen, ondanks zijn twaalf teleurstellende races voor Red Bull in het 2019-seizoen.

'Gasly fenomenale seizoenen bij AlphaTauri'

Gasly scoorde in 2021 tien punten in veertien races, hij ligt negende in het kampioenschap en behaalde ook nog een derde plaats in Azerbeidzjan. Hij zorgde ervoor, merendeels alleen, dat AlphaTauri op de vijfde plaats in het constructeurskampioenschap staat. Zijn teamgenoot Yuki Tsunoda heeft namelijk veel moeite gehad met zijn eerste jaar in de Formule 1.

Horner: 'Gasly heeft de afgelopen seizoenen fenomenaal werk geleverd bij AlphaTauri en hun ambities blijven groeien, dus het is goed dat hij daar de leiding behoudt. Hij blijft een Red Bull Racing-coureur die wordt uitgeleend aan AlphaTauri.' Gasly blijft dan ook het Italiaanse team leiden voor het 2022-seizoen. Maar de deur staat open voor de Fransman voor zijn terugkeer naar Red Bull.

Red Bull-coureur opties 2023 

Volgend jaar zijn minstens acht van de twintig coureurs, coureurs die het juniorenprogramma van Red Bull Racing hebben doorlopen of zijn gerekruteerd door het team: Max Verstappen, Perez, Gasly, Tsunoda, Alexander Albon, Sebastian Vettel, Carlos Sainz en Daniel Ricciardo. Het team wordt goed gerepresenteerd volgend seizoen. Voor 2023 zitten er dan ook een aantal opties voor Red Bull in de Formule 1: Perez, Gasly, Albon en Tsunoda.

Maar buiten de Formule 1 heeft het Oostenrijkse team ook nog opties om uit te kiezen. Horner: 'We hebben een groep jong talent die doorkomt. We hebben Liam Lawson en Juri Vips in de Formule 2. Dennis Hauger loopt voorop in de Formule 3 en ook de jonge Amerikaan, Jak Crawford. Er zit dus diepgang in het juniorenprogramma.' Het is dus nog lang niet duidelijk welke kant Red Bull uitgaat maar het is zeker dat ze een terugkeer van bijvoorbeeld Gasly, niet uitsluiten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws