Racetempo Pérez is goed: 'Moeten nog tijd vinden voor de kwalificatie' Formule 1
Formule 1

Racetempo Pérez is goed: 'Moeten nog tijd vinden voor de kwalificatie'

Racetempo Pérez is goed: 'Moeten nog tijd vinden voor de kwalificatie'

Sergio Pérez is na afloop van de vrijdag in Abu Dhabi gematigd tevreden over de prestaties van zijn bolide. Hoewel het racetempo er goed uitziet, concludeert de Mexicaan ook dat zijn kwalificatietempo omhoog moet om zich echt te kunnen mengen in het gevecht vooraan. Toch weet hij ook dat het vooral draait om de race op zondag. De coureur is dan ook blij met de verzamelde informatie tijdens de twee sessies die qua omstandigheden flink van elkaar verschilden.

Na afloop van de tweede vrije training toont Pérez zich gelukkig met de manier waarop de auto zich gedroeg, vertelt hij tegenover het Italiaanse Formula Passion. 'De auto ging goed vandaag, het waren twee heel verschillende sessies, maar we hebben verschillende oplossingen voor de balans onderzocht en ik denk dat we over het algemeen genoeg informatie hebben, vooral voor morgen. Het belangrijkste is echter niet de kwalificatie, maar de race.'

De temperaturen van de ochtend- en middagsessie liepen nogal uiteen, doordat het erg hard afkoelde tijdens de tweede sessie van de dag nadat de zon onder ging en de baan daardoor veranderde. 'Deze ochtend was nogal ingewikkeld door de temperaturen, en ik had een ander gevoel dan vanmiddag. We moeten er rekening mee houden, want dit is de meest representatieve sessie van het weekend', zo wijst hij naar de tweede vrije training, die rond hetzelfde tijdstip plaatsvond als de race.

Tijd vinden voor kwalificatie

Hoewel het er voor de race goed uitziet, is er nog wel werk aan de winkel voor de Mexicaan. 'Uit de racesimulatie lijken we competitief, we moeten nog wat tijd vinden voor de kwalificatie, en we moeten wat gegevens analyseren om te begrijpen wat we beter kunnen doen. Of we de te kloppen auto kunnen zijn? We zullen het morgen en zondag zien, want we moeten ons racetempo begrijpen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws