Ralf Schumacher ziet Ferrari Red Bull helpen: 'Ze willen dat Verstappen wereldkampioen wordt' Formule 1
Formule 1

Ralf Schumacher ziet Ferrari Red Bull helpen: 'Ze willen dat Verstappen wereldkampioen wordt'

Ralf Schumacher ziet Ferrari Red Bull helpen: 'Ze willen dat Verstappen wereldkampioen wordt'

Ralf Schumacher vindt het bizar wat er momenteel gebeurt bij het team van Ferrari. Carlos Sainz ging tijdens de sprintrace van de Grand Prix van Oostenrijk het gevecht aan met teamgenoot Charles Leclerc, waardoor Max Verstappen er makkelijk met de zege vandoor kon gaan. De voormalig Formule 1-coureur denkt dat er wel degelijk spanning is tussen beide Ferrari-rijders, zeker na de overwinning van Sainz tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië.

Door enkele strategische blunders bij Ferrari dreigt het gat tussen de Italiaanse renstal en Red Bull Racing alleen maar groter te worden. Schumacher denkt dat Ferrari momenteel haar eigen kansen aan het saboteren is. 'Als Ferrari, die momenteel jullie B- of C-team is, jullie blijven helpen, dan zal alles wel goed komen', zegt de Duitser tegen Helmut Marko bij de Duitse tak van Sky Sports. 'Ik krijg een beetje het gevoel dat ze heel erg graag willen dat Verstappen weer wereldkampioen wordt.'

Schumacher snapt dat Sainz de druk erop mag zetten bij Leclerc. Desondanks snapt hij niet waarom het team niet eerder ingreep tijdens het gevecht tussen de Ferrari-rijders. 'Je wilt het vuur weer een beetje aanwakkeren bij Leclerc, maar de twee coureurs werken niet echt samen. Dat kan je nu wel zien. Ze vochten echt heel erg stevig met elkaar. Daarna kon Leclerc een gat trekken, of het team vertelde Sainz om rustiger aan te doen.'

Schumacher: 'De spanning is voelbaar'

Afgelopen week kwam het gerucht naar buiten dat het team eigenlijk helemaal niet tevreden was met de overwinning van Sainz. Ferrari ontkent dit, maar Schumacher denkt dat het niet lekker loopt tussen beide coureurs. 'Er is geen saamhorigheid meer binnen het team. Op dit moment zouden de twee coureurs niet met elkaar op vakantie gaan. Ze kijken elkaar niet eens aan. De spanning tussen die twee is duidelijk voelbaar', aldus de voormalig Formule 1-rijder.

Krijg 1,83 keer je inzet terug als Max Verstappen de Grand Prix van Oostenrijk wint!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws