Mercedes heeft een 'goede dag in het kampioenschap gehad' nadat 'er een berg te beklimmen was' Formule 1
Formule 1

Mercedes heeft een 'goede dag in het kampioenschap gehad' nadat 'er een berg te beklimmen was'

Mercedes heeft een 'goede dag in het kampioenschap gehad' nadat 'er een berg te beklimmen was'

Andrew Shovlin is tevreden met de resultaten van Mercedes in de Grand Prix van Miami, ondanks dat één van de coureurs een behoorlijke berg had te beklimmen. Door goed teamwork zijn de resultaten van de Duitse renstal gemaximaliseerd. Shovlin weet echter dat Mercedes nog niet snel genoeg is, en dat ze niet te hard van stapel moeten gaan lopen.

Ondanks dat de Duitse renstal het niet zag zitten, sleepte Mercedes toch een hoop punten uit de Grand Prix van Miami. Lewis Hamilton reed van P13 naar P6 toen de strategie van het starten op de harde band toch succesvol bleek te zijn. George Russell kon competitie bieden in het middenveld en de P4 bemachtigen. 'Gezien onze startposities kunnen we tevreden zijn met het resultaat van vandaag', begint Shovlin in een persbericht van Mercedes. 'Onze kwalificatieprestaties van zaterdag betekenden dat de podiumplaatsen voor George buiten bereik lagen, en Lewis had een echte berg te beklimmen vanaf de dertiende plaats.'

De zevenvoudig wereldkampioen kon aan het begin van de race niet helemaal vooruitkomen, maar uiteindelijk zat het allemaal mee. 'Toch hebben we door geweldige inhaalacties en goed teamwork, waarbij Lewis George doorliet om voorliggers aan te vallen, onze prestaties en punten gemaximaliseerd. We hebben dus een goede dag gehad in het kampioenschap, we zitten in een nek-aan-nek-gevecht met Aston Martin en Ferrari en we hebben wat terrein gewonnen', denkt de Britse engineer. Mercedes verwachtte niet veel van de race in Florida, maar wist er uiteindelijk toch een solide Grand Prix van te maken.

Shovlin wil niet te hard van stapel lopen: 'We weten dat we nog steeds niet snel genoeg zijn'

Hoe dan ook is er nog veel werk aan de winkel voor de Zilverpijlen. De grote update komt er wel aan, die gaat Mercedes over twee weken in Italië introduceren. 'We weten echter dat we nog steeds niet snel genoeg zijn en we werken er hard aan om dat zo snel mogelijk recht te zetten. We gaan vanaf hier terug en proberen te begrijpen waarom onze prestaties in één ronde zo'n uitdaging waren', aldus Shovlin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws