Bleekemolen ziet het wel goed komen met De Vries: 'Dan gaat het bijna vanzelf bij hem' Formule 1
Formule 1

Bleekemolen ziet het wel goed komen met De Vries: 'Dan gaat het bijna vanzelf bij hem'

Bleekemolen ziet het wel goed komen met De Vries: 'Dan gaat het bijna vanzelf bij hem'

Jeroen Bleekemolen denkt dat het nog wel goed gaat komen voor Nyck de Vries. De coureur van AlphaTauri kent een moeilijke start van zijn allereerste seizoen in de Formule 1, maar het is voor hem nu zaak om zo min mogelijk op te vallen. Bleekemolen is van mening dat De Vries niet te veel druk op zichzelf moet leggen en dat alles dan vanzelf zal gaan. Toch is het nog maar de vraag of hij de tijd krijgt van het team.

Toch heeft De Vries bij zijn invalbeurt voor Williams al laten zien wat hij in zijn mars heeft, want hij scoorde direct punten bij zijn debuut. 'Als het kwartje eenmaal valt, dan is hij écht goed', zegt Bleekemolen bij Omroep Fryslân. Nyck is een perfectionist, maar moet wat relaxter worden, dan kan hij laten zien wat hij kan.' Bleekemolen zag de AlphaTauri-coureur rijden in de 24 uur van Le Mans, waar hij furore wist te maken. 'Dat deed hij voor zijn gevoel erbij. Er zat dus geen spanning op en dan gaat het bijna vanzelf bij hem.'

Het is echter de vraag of De Vries de tijd krijgt om het allemaal op de rit te krijgen. Red Bull Racing staat namelijk bekend als een meedogenloze machine. 'Ik hoop en denk dat hij de tijd krijgt zich te ontwikkelen. Het talent is er. Maar de Formule 1 is keihard. Je krijgt geen half jaar om te wennen. Die druk voelt Nyck ook. Maar ik put vertrouwen uit zijn laatste kwalificatie. Hij heeft de opgaande lijn ingezet. Nu is het tijd voor hem om te genieten en dan komt het écht goed. Hij kan dit.'

Bleekemolen: 'Verstappen reed ook met een alles-of-niets-houding'

Ondanks een prima kwalificatie ging het in de race toch weer mis voor De Vries. Bij de start tikte hij Lando Norris aan en vanaf dat moment reed de Nederlander eigenlijk al een verloren race. 'Dat is een lastige. Er valt iets voor te zeggen dat hij voorzichtiger had moeten starten. Maar aan de andere kant, reed Max Verstappen in het begin ook met een alles-of-niets-houding. Het is nu zaak om te overleven en niet te veel op te vallen door verkeerde dingen te doen. Nyck weet dat zelf als geen ander', aldus Bleekemolen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws