Red Bull denkt niet dat het een 'gigantische stap' heeft gezet: 'Er was oprechte bezorgdheid' Formule 1
Formule 1

Red Bull denkt niet dat het een 'gigantische stap' heeft gezet: 'Er was oprechte bezorgdheid'

Red Bull denkt niet dat het een 'gigantische stap' heeft gezet: 'Er was oprechte bezorgdheid'

Paul Monaghan heeft niet het gevoel dat Red Bull Racing een hele grote stap heeft gezet voor het 2023-seizoen van de Formule 1. Dat vertelt de hoofdingenieur van het Oostenrijkse team aan Motorsport Week. Ondanks de twee één-twee-finishes van Red Bull denkt Monaghan niet dat er veel is veranderd vergeleken met vorig seizoen.

'Het voelt niet alsof wij een gigantische stap hebben gezet', vertelt de hoofdingenieur van Red Bull. 'Er was oprechte bezorgdheid, als je een eerste test en eerste race nadert, of we wel zo competitief zijn als we willen zijn. Met alle briljante mensen in Milton Keynes zullen we de best mogelijke auto maken, we zullen de vooruitgang boeken die we kunnen boeken. Maar we worden echt beoordeeld op onze tegenstand, nietwaar? Als onze oppositie een grotere stap zet, komen we er niet als beste uit.'

Red Bull niet foutloos in Jeddah

Monaghan wijst daarmee naar de concurrentie van Red Bull, waar eigenlijk een gebrek aan is. Momenteel lijkt Fernando Alonso de grootste tegenstand te kunnen bieden, ook al is hij in de eerste twee races op grote afstand derde geworden. Het neemt alleen niet weg dat Red Bull geen foutloos weekend kende in Saoedi-Arabië, waarin Max Verstappen tijdens de kwalificatie uitviel met een gebroken aandrijfas.

Het herinnert Red Bull eraan dat het team niet zelfgenoegzaam mag worden, benadrukt Monaghan. 'We bevinden ons in deze situatie door het talent in Milton Keynes. Het is duidelijk dat we ons daar nu aan moeten vasthouden, anderen zullen ze ons proberen te pakken te krijgen. Er is ruimte voor hen om ons te passeren. Het is echt een kwestie van niet op onze lauweren rusten, niet zelfgenoegzaam worden. We hebben gezien wat er gebeurt als we een klein foutje maken. Het is allesbehalve een uitgemaakte zaak.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws