Wolff ziet gelijkenissen tussen tijdstraf Alonso en controversiële titelzege Verstappen Formule 1
Formule 1

Wolff ziet gelijkenissen tussen tijdstraf Alonso en controversiële titelzege Verstappen

Wolff ziet gelijkenissen tussen tijdstraf Alonso en controversiële titelzege Verstappen

Toto Wolff vindt de straf die Fernando Alonso na de Grand Prix van Saoedi-Arabië kreeg vergelijkbaar met hoe er na de Grand Prix van Abu Dhabi 2021 werd gehandeld door de FIA. De teambaas van Mercedes doelt in gesprek met Channel 4 vooral op het feit dat het autosportorgaan geen overhaaste beslissingen moet nemen.

Volgens Wolff is dat in beide gevallen namelijk wel gebeurd en daar moet verandering in komen. 'Ten eerste was de straf erg streng, omdat Fernando en Aston Martin het verdienden om op het podium te staan vanuit het prestatieoogpunt.' De tweevoudig wereldkampioen werd bestraft voor het fout incasseren van een eerdere tijdstraf. Na de race werd de tweede straf echter ingetrokken.

Wolff vindt dat dat niet kan en hoopt op verandering door de FIA. 'We moeten naar de reglementen kijken in de hoop dat er wat valt aan te passen, want dit had geen invloed op de race', vertelt hij over de tweede tijdstraf van Alonso. 'Ik heb liever dat de FIA ​​tot de juiste beslissingen komt dan te snel te zijn en in iets te vervallen dat niet klopt.'

Wolff bekend met overhaaste beslissingen FIA

Een beslissing van de toenmalige wedstrijdleiding had echter wel invloed op de race in Abu Dhabi 2021. Toen werd de race na een late neutralisatie nog hervat in de allerlaatste ronde. Max Verstappen haalde Lewis Hamilton op nieuwe banden in en won zo het kampioenschap, terwijl hij op die ene ronde na geen enkele keer aan de leiding lag. Desondanks doet Alonso's situatie terugdenken aan Abu Dhabi voor Wolff.

De Oostenrijker legt uit dat hij bekend is met overhaaste beslissingen van de FIA. 'We zijn daar het slachtoffer van geweest in 2021, toen alles aan het entertainment lag voor een snelle beslissing en het de beste coureur van het kampioenschap beroofde. Dus wat dat betreft denk ik dat ik liever niet naar het podium ga en achteraf het juiste resultaat heb', besluit de topman bij Motorsport Week.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws