Red Bull heeft betrouwbaarheid RB19 niet in orde: 'Pitmuur maakte zich grote zorgen' Formule 1
Formule 1

Red Bull heeft betrouwbaarheid RB19 niet in orde: 'Pitmuur maakte zich grote zorgen'

Red Bull heeft betrouwbaarheid RB19 niet in orde: 'Pitmuur maakte zich grote zorgen'

Red Bull Racing heeft de betrouwbaarheid van de RB19 nog niet helemaal in orde, zo weet Mark Hughes te melden in de podcast van The Race. Zoals bekend liep het topteam in Bahrein al tegen kleine problemen aan en ook in Saoedi-Arabië zat het zichtbaar nog niet goed, gezien de vroegtijdige uitschakeling van Max Verstappen in de kwalificatie.

Hughes vindt het om die reden realistisch om te zeggen dat Fernando Alonso de voornaamste kandidaat is om te profiteren wanneer Red Bull steken laat vallen. 'Zoals Fernando opmerkte, is hij optimistisch dat er een dag komt dat een Red Bull niet finisht. Je hoort steeds meer over wat er met de auto in Bahrein is gebeurd, toen de pitmuur zich grote zorgen maakte of ze de eindstreep wel haalden.'

Alonso voornaamste kandidaat om te profiteren van problemen bij Red Bull

Verstappen en Sergio Pérez slaagden daar toen wel in, net als in Jeddah, maar toch was het afgelopen weekend weer raak. Zo moest Verstappen met aandrijfasproblemen de pits opzoeken in Q2 en was het einde verhaal voor de Nederlander. Om die reden vindt Hughes het goed denkbaar dat de problemen een keer het team parten spelen tijdens een race.

Alonso is dan de man die optimaal moet profiteren van de problemen bij Red Bull, stelt de gerenommeerde Formule 1-journalist. 'Als het gebeurt, zou je je kunnen voorstellen dat de kans groot is dat de Aston Martin als eerste in de rij staat om hiervan te profiteren', besluit Hughes. Adrian Newey gaf eerder al aan dat Red Bull met problemen kampte in Bahrein: 'Het zag er misschien soepel uit van buitenaf, maar dat was het zeker niet', aldus de topontwerper.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws