Red Bull en Mercedes bereiken akkoord over overstap Hodgkinson Formule 1
Formule 1

Red Bull en Mercedes bereiken akkoord over overstap Hodgkinson

Red Bull en Mercedes bereiken akkoord over overstap Hodgkinson

Red Bull Racing en Mercedes hebben een akkoord bereikt over de overgang van Ben Hodgkinson. De man die al sinds 2001 engineer is bij het team van Mercedes maakt volgens de gemaakte afspraken tussen beide teams de overstap van Mercedes naar de Oostenrijkse renstal. De overstap hing al langer in de lucht, maar is dus nu officieel bekend gemaakt door het Duitse team.

De Brit zal vanaf 24 mei in dienst treden bij het team uit Milton Keynes, waarbij hij het project van Red Bull Powertrains zal gaan leiden. Het bereiken van het akkoord maakt Mercedes bekend via haar eigen Twitter-account. De aanstelling van Hodgkinson was al langer bekend, maar het was nog de vraag onder welke condities de overstap gemaakt zou worden. Nu blijken Red Bull en Mercedes daar een overeenstemming over te hebben bereikt.


Leiden project Red Bull Powertrains

De Britse engineer was jarenlang een belangrijk kopstuk van de motorafdeling van Mercedes, tot Red Bull in 2021 bij Hodgkinson aanklopte om de overstap te maken en het nieuwe project Red Bull Powertrains te gaan leiden. Het team van Christian Horner heeft een nieuwe motorafdeling opgericht om voor het seizoen 2025 een eigen krachtbron te ontwerpen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws