Rossi denkt dat coureurs 40 races per jaar aankunnen: 'Rijden anders toch in karts' Formule 1
Formule 1

Rossi denkt dat coureurs 40 races per jaar aankunnen: 'Rijden anders toch in karts'

Rossi denkt dat coureurs 40 races per jaar aankunnen: 'Rijden anders toch in karts'

De CEO van Alpine, Laurent Rossi, denkt dat het voor de rijders geen probleem zou zijn om 40 races per seizoen te moeten rijden. De baas bij Alpine stelt dat coureurs toch wel aan het racen zijn wanneer ze geen Grand Prix-weekend hebben. Hij denkt echter dat met 23 races het maximum wel is bereikt voor de monteurs. Ook laat hij zijn licht schijnen op de budgetcap, iets wat hij ziet als een groot geschenk voor de sport.

'Het is veel', zo begint Rossi in een interview met Motorsport-Total. De teambaas neemt dan vooral het schema van de monteurs in ogenschouw. 'Tegelijkertijd is het geweldig voor de sport en de rijders vinden het geweldig. Als je ze 40 races zou aanbieden, zouden ze waarschijnlijk 40 keer per jaar racen. Als ze niet op de baan zijn, rijden ze toch in hun karts of andere dingen.'

Tot stelt hij er wel naar te streven dat de Formule 1 een kalender vindt die 'duurzaam' is voor alle medewerkers binnen de koningsklasse van de sport. Het verrijden van 23 races in een seizoen vindt Rossi dan ook 'het maximum' van wat redelijk is. 'Hoe minder dubbele en driedubbele headers we hebben, hoe beter het is', aldus de Fransman.

Modernere banen legt lat hoger

Rossi vindt het geen probleem dat er nieuwe banen op de kalender komen, maar deze ziet hij dan liever als vervanging van de oudere circuits. 'Persoonlijk vind ik dat het de lat hoger legt wat infrastructuur betreft', zegt de CEO, die eraan toevoegt dan de nieuwe en moderne banen de oude er wat 'oud en armoedig' uit laten zien.

'Het is geweldig om in Spa, Monza en Silverstone te zijn. Ik hou heel veel van deze races', zo maakt hij duidelijk. Echter zorgt de komst van nieuwere en moderne circuits er wel voor dat deze historische banen er niet voor kiezen om 'niet op hun lauweren te rusten' en zo het risico te lopen hun plaats op de kalender te verliezen.

Blij met laatste ontwikkelingen in F1

De Fransman ziet dat de Formule 1 sowieso bezig is om goede veranderingen door te voeren. Zo stelt hij dat sprintraces 'een stap in de goede richting zijn omdat ze het spektakel een beetje verbeteren.' Ook het budgetplafond kan de Alpine-man bekoren, doordat teams nu weer aansluiting kunnen vinden. 'De budgetcap is het beste wat de sport is overkomen.'

Rossi denkt dat de toekomst er zonder kostenplafond minder rooskleurig had uitgezien, 'want anders hadden veel mensen het al opgegeven en gezegd: 'Zelfs als Renault kan ik niet elk jaar een miljard investeren. Het spijt me, het heeft geen zin. Ik denk dat het kostenplafond geweldig is', aldus de Fransman, die hoopt met Alpine weer aansluiting bij de top te kunnen vinden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws