Red Bull versterkt motorafdeling met vijf experts van Mercedes Formule 1
Formule 1

Red Bull versterkt motorafdeling met vijf experts van Mercedes

Red Bull versterkt motorafdeling met vijf experts van Mercedes

Red Bull Racing heeft besloten om meer Mercedes-personeel aan te trekken voor haar motorafdeling. Naast Ben Hodgkinson, afkomstig van het team van Toto Wolff, zijn er nog eens vijf nieuwe namen op weg naar Milton Keynes, welke allemaal een verleden hebben bij de directe concurrent uit Brackley. Tevreden laat Christian Horner van zich horen na bekendmaking van de acquisitie van de Oostenrijkse renstal.

Red Bull Powertrains heeft zichzelf versterkt met de technische kennis van vijf nieuwe aanwinsten die de motorafdeling van de Oostenrijkers gaan leiden. Om te beginnen heeft Red Bull zich versterkt met Steve Blewett, een Brit die zich gaat ontfermen over de productie van de motoren. De elektronica en het ERS-systeem vallen vanaf 2022 onder de verantwoordelijkheden van de tweede aanwinst, Omid Mostaghimi.

Het mechanische ontwerp van het elektrische systeem van de Formule 1-motoren gaat Mostaghimi echter niet doen, daar is een speciale kracht voor aangetrokken die de naam Pip Clode draagt. Anton Mayo, de vierde aanwinst van Red Bull, ontfermt zich binnen aanzienbare tijd over het ontwerp van de interne verbrandingskamer, terwijl Steve Brodie de leider van ontwikkelingen en vernieuwingen omtrent de verbrandingskamer wordt.

Alle vijf deze nieuwkomers hebben een verleden bij Mercedes AMG HPP, de krachtbron-afdeling van concurrent Mercedes, hoewel wel benoemd moet worden dat Moya slechts onder tijdelijk contract stond bij het team. Ook heeft Horner het over een hoofd van mechanische ontwikkeling die aangesteld zal worden bij Red Bull. Deze aankondiging laat echter nog enige tijd op zich wachten. Met de huidige acquisitieslag van Red Bull zou het niet geheel ondenkbaar zijn dat ook deze werknemer van Mercedes afkomstig is.

Horner blij met organisatorische aanwinsten Red Bull

'Red Bull's missie is om alle aspecten van de Formule 1-deelname binnenshuis te doen. De Red Bull Powertrain-operatie is een enorm spannende uitdaging maar ook een uitdaging die veel van ons vraagt. Om dit project succesvol te maken moeten we de beste en slimste talenten aantrekken en die de juiste middelen bieden', zo luidt de reactie van Horner in een persbericht van Red Bull na het aantrekken van de vijf nieuwkomers.

De heren die aangekondigd zijn als versterking gaan allen aan de slag als senior management, de heren die het volledige project gaan overzien dus. 'Het aanstellen van enkele grote namen binnen deze functies toont onze inzet om onze doelen te bereiken en we plukken er dan ook zeker de vruchten van dat er veel ingenieurstalent te vinden is in Groot-Brittannië. Elke aanwinst brengt een hoop persoonlijke ervaring met zich mee die ons de sterkste technische basis voor de toekomst biedt', concludeert Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws