Red Bull-junior geniet van onoverwinnelijkheid Verstappen: 'Een van de besten aller tijden' Formule 1
Formule 1

Red Bull-junior geniet van onoverwinnelijkheid Verstappen: 'Een van de besten aller tijden'

Red Bull-junior geniet van onoverwinnelijkheid Verstappen: 'Een van de besten aller tijden'

Enzo Fittipaldi is heel erg onder de indruk van Max Verstappen en Red Bull Racing. De Formule 2-coureur werd dit jaar toegevoegd aan het juniorenteam van de Oostenrijkse renstal en zit daar naar eigen zeggen prima op zijn plek. Tijdens het Grand Prix-weekend op Spa-Francorchamps pakte de coureur zijn eerste overwinning in de opstapklasse naar de Formule 1 en dat smaakt naar meer.

Fittipaldi is dit jaar onderdeel van de Red Bull-familie. Hij is van de één van de zes junioren in de Formule 2 die met de kleuren van de Oostenrijkse renstal rijdt. Als Red Bull-junior is het wel duidelijk naar welke coureur in de koningsklasse de Braziliaan het meeste opkijkt. 'Max wint elke enkele race, hij is gewoon zo snel', zegt Fittipaldi bij Sky Sports. 'En voor jonge coureurs die de ladder beklimmen, persoonlijk kijk ik op naar Max, hij is één van de besten, zo niet de beste aller tijden.'

De kleinzoon van tweevoudig wereldkampioen Emerson Fittipaldi is uiteraard blij met de kansen die hij krijgt bij het team van Red Bull. Het lijkt er wel op dat de weg richting de Formule 1 nog lang zal zijn, aangezien de coureurs bij Red Bull en AlphaTauri momenteel op hun plaats blijven zitten. Dat doet echter niets af aan de tevredenheid van Fittipaldi. 'Ze domineren gewoon op dit moment, en het is geweldig om deel uit te maken van de Red Bull-familie en een coureur zijn in het juniorenteam. Het is misschien wel het beste Formule 1-team aller tijden.'

Fittipaldi: 'Er zullen kansen komen'

Op Spa-Francorchamps wist Fittipaldi, voor de ogen van de meekijkende Helmut Marko, zijn eerste Formule 2-race te winnen. De coureur hield het zelf niet droog en hoopt deze prestaties na de zomerstop voort te zetten. 'Als je presteert en het heel goed doet, vooral in het kampioenschap, zullen er kansen komen. Dus waar ik nu op gefocust ben, is blijven presteren, blijven verbeteren als coureur elke keer dat ik de baan op ga, en hopelijk zullen er kansen komen', besluit Fittipaldi.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws