Update | Marko bevestigt contractverlenging Newey: 'Zeker dat hij bij ons met pensioen gaat' Formule 1
Formule 1

Update | Marko bevestigt contractverlenging Newey: 'Zeker dat hij bij ons met pensioen gaat'

Update | Marko bevestigt contractverlenging Newey: 'Zeker dat hij bij ons met pensioen gaat'

Red Bull Racing en Adrian Newey zetten de samenwerking voort, zo maakt Autosport bekend op maandag 1 mei. Het huidige contract van de legendarische F1-ontwerper moest eind dit jaar worden verlengd, waardoor er onlangs werd gespeculeerd dat hij een doelwit zou kunnen zijn voor concurrenten die hem maar al te graag in hun team wilden hebben. Met de geruchten dat Newey zou vertrekken wordt nu definitief korte metten gemaakt, de Brit blijft namelijk bij Red Bull.

Op maandagochtend 1 mei kondigt Red Bull aan dat Newey een nieuw contract heeft getekend. Daarbij verbindt hij zijn F1-toekomst aan de Oostenrijkse renstal. Aan het einde van 2023 zou het contract aflopen en daardoor zou hij in de belangstelling staan van meerdere topteams. Newey blijft aan als technisch directeur en houdt toezicht op de voortgang van het F1-team van Red Bull, de Advanced Technology-activiteiten en de nieuwe aandrijflijnen. Hoewel het nieuwe contract niet officieel is aangekondigd, noch details over de duur ervan, was Red Bull-teambaas Christian Horner verheugd over het feit dat Newey aan het team verbonden blijft. Newey is sinds 2006 al werkzaam bij Red Bull.

'Adrian is zo'n fundamenteel onderdeel van het team en het succes sinds het begin', zegt Horner. 'Hij bestrijkt heel veel gebieden en het is geweldig om uit zijn ervaring en kennis te putten. Net als de manier waarop hij met de jongere medewerkers werkt. Hij is zo gemotiveerd als altijd. Vanzelfsprekend heeft hij veel interesse in wat er gaande is met de Powertrains, en Red Bull Advanced Technology.' Horner denkt dat de opzet van Red Bull, waarbij Newey samenwerkt met hooggeplaatste personen als technisch directeur Pierre Wache en chief powertrains Ben Hodgkinson, hem helpt zijn sterke punten te benutten.

Horner steekt loftrompet: 'De breedte van zijn ervaring kunnen we bij alles gebruiken'

'Ik denk dat Pierre (Wache, red.) aan de kant van het chassis geweldig werk levert', voegt Horner eraan toe. 'We hebben Ben Hodgkinson voor de powertrains, die fantastisch werk levert, en Rob Gray voor de geavanceerde technologie. Het is een mensenbedrijf en dat stelt hem (Newey, red.) in staat om zijn expertise toe te passen. Hij hoeft niet elke dag bij één bepaald onderwerp aanwezig te zijn. We kunnen de breedte van zijn ervaring bij alles gebruiken.' Horner gaf ook aan dat Newey enthousiast was geworden door het vooruitzicht dat Red Bull vanaf 2026 haar eigen motoren zal produceren - wat betekent dat het team voor het eerst haar hele pakket zal ontwerpen. De momenteel onoverwinnelijke combinatie van Red Bull en Newey zal zich dus voortzetten.

Update 14:20u (03/05) | Marko bevestigt contractverlenging Newey: 'Zeker dat hij bij ons met pensioen gaat'

Helmut Marko heeft in gesprek met Auto BILD de contractverlenging van Adrian Newey bij Red Bull Racing bevestigd. De topontwerper is al sinds 2006 werkzaam in Milton Keynes en blijft dat de komende jaren doen. Eerder bracht Motorsport.com het nieuws al naar buiten en naar aanleiding van die berichtgeving komt Marko met meer duidelijkheid.

'De verlenging van het contract met Newey toont aan dat we verder bouwen aan continuïteit en dat we een buitengewoon prettige werksfeer hebben', vertelt de motorsportchef van Red Bull over de vernieuwde verbintenis van de Britse ontwerpgoeroe. Adrian is al zeventien jaar bij ons en hoewel het geen levenslang contract is, heeft hij altijd aantrekkelijke aanbiedingen van de concurrentie gehad en zal hij die blijven krijgen. Ik hoop en ben er zeker van dat hij bij ons met pensioen gaat.'

Test F1TV zeven dagen gratis rond de Grand Prix van Miami! Bekijk ook de andere tv-aanbieders op onze Formule 1-live kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws