Red Bull maakt indruk met grote aerodynamische upgrade in Silverstone Formule 1
Formule 1

Red Bull maakt indruk met grote aerodynamische upgrade in Silverstone

Red Bull maakt indruk met grote aerodynamische upgrade in Silverstone

Red Bull Racing is met zichtbare verbeteringen aan de RB18 gekomen in Groot-Brittannië. Het team van Max Verstappen en Sergio Pérez meldde dat het het rustig aan zou doen met het oog op het budgetplafond, maar heeft besloten om in Silverstone op zoek te gaan naar tijdswinst. Bij de Italiaanse tak van Motorsport.com wordt toegelicht wat er precies veranderd is, en waarom.

'Terwijl veel andere auto's richting het ontwerp van Red Bull convergeren, zet Adrian Newey weer een belangrijke stap voorwaarts', stellen Franco Nugnes en Giorgio Piola, de twee technische experts van het medium. Op foto's vanaf het circuit is duidelijk te zien hoe er aan de achterkant van het auto een soort tunnel uitgegraven is tussen het midden van het chassis en de aflopende sidepods.

In Milton Keynes heeft men doorgewerkt met als doel om dat minimumgewicht van 798 kilogram te bereiken. Daarnaast gaat het team van Verstappen met deze aerodynamische upgrade voor een gestroomlijnder chassis achter de schouders van de bestuurder. Vermoedelijk verbetert dit de voeding van luchtstromen richting de achterkant, waar de diffuser zit, een belangrijk aerodynamisch onderdeel.

Kijkt Red Bull naar koeling motor?

Maar ook kan aangenomen worden dat de koeling van de motor aangepast is met deze wijziging. Zo is het chassis rondom de krachtbron iets verbreed, terwijl de plaatsing van de 'kieuwen' bij het nieuwe ontwerp ook anders is. Wellicht heeft Red Bull een efficiëntere manier gevonden om de motor te koelen, wat ze dus ook toestaat om de luchtstromen aan de achterkant van het chassis effectiever uit te buiten.

Wel moet gezegd worden dat Red Bull zeker niet het enige team is dat met wijzigingen aangekomen is in Silverstone. Zo werd eerder al duidelijk dat Williams met haar ontwerp richting het ontwerp van Red Bull convergeert, terwijl Mercedes eveneens veranderingen doorvoerde bij de bolide. De meeste teams zien Silverstone als een goed moment om grote upgradepakketten te introduceren.

Krijg bijna drie keer je inzet terug als Verstappen poleposition pakt in Groot-Brittannië

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws