Na Aston Martin ook Williams aan de haal met concept Red Bull Formule 1
Formule 1

Na Aston Martin ook Williams aan de haal met concept Red Bull

Na Aston Martin ook Williams aan de haal met concept Red Bull

Alexander Albon krijgt dit weekend een upgrade van Williams mee. De Thai mag verbeteringen aan de FW44 aan de tand voelen, en is daar zeer enthousiast over. In gesprek met diverse media gaat hij in op het concept van zijn renstal, dat wat weg heeft van het concept van Red Bull Racing. Net zoals Aston Martin lijkt een andere Britse renstal dus ook af te kijken bij het team van Max Verstappen.

'Er worden getallen gesuggereerd maar voordat we het circuit raken, weten we het niet', aldus de respons van de coureur wanneer gevraagd wordt naar wat hij qua tijdsverbetering verwacht. 'Natuurlijk kan het ook gaan regenen, wat de resultaten wat kan bedrukken, in de zin van dat we dan niet weten hoeveel sneller we werkelijk geworden zijn. Toch ben ik er erg blij mee.'

'Ik denk dat het een tijdje geleden is dat we een fatsoenlijke upgrade gehad hebben. De andere teams zijn daarom een beetje buiten bereik geraakt. Met deze upgrade hopen we de aansluiting weer te vinden', voegt hij daaraan toe bij Formula 1. In de afgelopen wedstrijden is het team uit Grove achteropgeraakt, en inmiddels fungeert het vrijwel elk weekend als hekkensluiter.

Williams richting Red Bull

Williams heeft met haar nieuwe concept gekeken naar Red Bull, geeft Albon vrij bij Motorsport.com. 'Iedereen begon dit jaar met wat anders, maar nu richt men zich óf op het Ferrari-concept, of op het concept van Red Bull. Dat van ons lijkt meer op Red Bull, maar ik wil het geen gelijkenis noemen', benadrukt hij. Eerder deed Aston Martin al monden openvallen met haar wijzigingen aan de AMR22, die steeds meer op de RB18 van Red Bull begint te lijken.

'Het is een richting die we zijn ingeslagen (op technisch gebied, red.). Jullie zullen het in de eerste vrije training zien. De auto is volledig verschillend van die van twee weken geleden, dat is iets positiefs', meldt de voormalige testcoureur van het Oostenrijkse team waar Williams' ontwerpafdeling naar gekeken heeft. In eerste instantie kwamen ze in actie met een zeer smalle sidepod, meer in de richting van Mercedes en McLaren, dus.

Latifi in het oude model

Waarom Albon de upgrades wél krijgt, moet teamgenoot Nicholas Latifi nog even geduld hebben: 'Het is vrij gebruikelijk dat upgrades eerst voor slechts één bolide beschikbaar zijn, dus nee, ik ben niet verrast dat hij deze gekregen heeft. Ik had hem uiteraard graag gehad. Het is een serieuze verandering. Ik hoop dat het een verschil gaat maken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws